Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

ZRECYKLOVANÁ RADOSŤ: Zánovné hračky môžu potešiť na Vianoce iné deti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Občianskej združenie zbiera zachované a funkčné hračky, knihy, elektronické a športové potreby a oblečenie. Kampaň má aj ekologický rozmer.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Nepotrebné, ale stále použiteľné hračky a oblečenie sa môžu stať darčekmi pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Snaží sa o to nezisková organizácia Regenerácia generácie, ktorá usporiadala zbierku s názvom Recyklujme radosť. Ambasádorkou projektu je moderátorka Aneta Parišková.

„Pripravili sme zbierku darčekov, ktoré pomôžu spraviť krajšie Vianoce deťom, ktorých rodičia si nemôžu dovoliť dať im pod stromček bohatú nádielku,“ uviedla jedna z organizátoriek kampane Zuzana Aichová. Nepotrebné hračky, šaty či iné potenciálne darčeky, môžu ľudia nosiť na určené miesto v Bratislave-Petržalke a v Nitre.

Občianskej združenie zbiera zachované a funkčné hračky, knihy, elektronické a športové potreby a oblečenie. Kampaň má aj ekologický rozmer. „Tým šťastnejším z nás ani nenapadne, že keď odložíme či vyhodíme takmer novú nepotrebnú vec, správame sa neekologicky a nevďačne. Ak to chcete s nami napraviť, vytrieďte to, čo nepoužívate alebo nepotrebujete a venujte to deťom, ktorým to pod stromčekom spraví veľkú radosť,“ vyzvala Aichová.

Organizátori zbierky sa dohodli s dvoma občianskymi združeniami, prostredníctvom ktorých darčeky odovzdajú konkrétnym vytypovaným deťom. Najmladšou je 3-mesačná Elli, najstaršou 18 ročná Paulínka. Súčasťou projektu je aj finančná zbierka. Výťažok z nej má ísť na pomoc ťažko chorým deťom a ich rodinám.