Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Zuckerberg sa stal otcom, akcie vo Facebooku venuje na dobročinnosť

Na nedatovanej snímke sú zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg, jeho manželka Priscilla Chanová a ich prvý potomok, dcéra Maxima. Mark Zuckerberg oznámil v noci na stredu 3.decembra 2015 narodenie svojho prvého potomka, dcéry Maximy. Dieťa sa podľa stanice BBC narodilo už minulý týždeň, novopečený rodičovský pár však presný dátum tejto radostnej udalosti zatiaľ drží v tajnosti. Foto: TASR/AP

Akcie majú v súčasnosti hodnotu 45 miliárd dolárov.

San Francisco 2. decembra (TASR) - Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg oznámil v noci nadnes narodenie svojho prvého potomka, dcéry Maximy. Dieťa sa podľa stanice BBC narodilo už minulý týždeň, novopečený rodičovský pár však presný dátum tejto radostnej udalosti zatiaľ drží v tajnosti.

Zuckerberg (31) a jeho manželka Priscilla Chanová (30) v otvorenom liste zverejnenom na Facebooku zároveň deklarovali rozhodnutie postupne venovať 99 percent svojich akcií v tejto sociálnej sieti na dobročinné účely so zámerom "spraviť zo sveta lepšie miesto". Akcie majú v súčasnosti hodnotu 45 miliárd dolárov.

Filantropický projekt bude realizovaný prostredníctvom novej nadácie s názvom Chan Zuckerberg Initiative, cieľom ktorej je "zlepšovať ľudský potenciál a podporovať rovnosť medzi všetkými deťmi nasledujúcej generácie". Nadáciu povedie 31-ročný Zuckerberg, ktorý však hodlá i naďalej zostať šéfom Facebooku.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, December 1, 2015


Záujmovými oblasťami projektu majú byť zo začiatku boj proti chorobám, internetizácia, vzdelávanie a budovanie komunít, spresňuje agentúra Reuters. Zuckerbergov plán je inšpirovaný iniciatívami miliardárov ako Warren Buffett či Bill Gates, ktorí tiež venovali obrovské čiastky svojho imania na filantropické účely.