Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Magazín

Zuzana Smatanová predstavuje pieseň a klip Kvetena

Na archívnej snímke speváčka a ilustrátorka Zuzana Smatanová. Foto: TASR Martin Baumann

Kvetena je jediná pesnička na albume, ktorá zostala v pôvodnom znení tak, ako som ju doma vo svojom štúdiu nahrala, uviedla pre médiá speváčka.

Bratislava 6. novembra (TASR) – Pri príležitosti 20. výročia na hudobnej scéne pripravila Zuzana Smatanová štyri týždne plné darčekov pre svojich fanúšikov.

Desiateho októbra vydala singel a videoklip Sľub, že prežijem, 16. októbra vyšla knižka s jej ilustráciami Peter Nagy pre deti II, 27. októbra odohrala v bratislavskom Stars auditoriu veľkolepý koncert Zuzana Smatanová 20 so špeciálnymi hosťami. Boli nimi Peter Nagy, IMT Smile, Kuly, Adam Ďurica, Peter Cmorik, Bystrík, Eleven Hill. Aby toho nebolo málo, 30. októbra vyšiel jej siedmy radový album Rozprávač. K jeho vydaniu pripravila intímny darček v podobe éterickej piesne Kvetena, ktorá je poďakovaním pre fanúšikov za 20 rokov podpory na jej dráhe. TASR o tom informoval manažér speváčky Pavol Smolka.

"Kvetena je jediná pesnička na albume, ktorá zostala v pôvodnom znení tak, ako som ju doma vo svojom štúdiu nahrala. Našla som si na klávesoch vhodný zvuk, spustila nahrávanie a súčasne som do toho spievala. Pridala som vokály a všetko nechala tak. Pôvodne som si myslela, že ju v štúdiu nahrám znova, ale myslím si, že by sa z nej vytratilo to čaro, ktoré mala na demonahrávke. Tak som zostala pri pôvodnom zvuku. Napísala som ju v duchu ľudovej pesničky, bavilo ma hrať sa s vokálmi a tajomnom, ktoré v sebe má," uviedla pre médiá speváčka.

"Pri tvorbe videoklipu som oslovila Laca Rychtárika, s ktorým sme sa vybrali na lúku v bratislavskej Karlovej Vsi. Mala som predstavu o atmosfére starého slovenského filmu - éterickosť, čistý krojový odev a šatka na hlave. Opäť mám na sebe krásny kúsok, staré mexické svadobné šaty z roku 1970," dodala.





Klip Kvetena: