Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Michal Kováč

VIDEO: I. GAŠPAROVIČ: S M. Kováčom sme voči sebe nikdy necítili zášť

Na snímke Emília Kováčová - manželka zosnulého prezidenta - prijíma kondolencie od bývalého prezidenta SR Ivan Gašparoviča. Zľava nevlastný brat zosnulého prezidenta, historik Dušan Kováč a synovia Michal Kováč ml. a Juraj Kováč. Foto: TASR - Michal Svítok

Gašparovič si myslí, že už nemá zmysel riešiť zrušenie amnestií V. Mečiara z roku 1998, ktoré sa týkajú prípadu zavlečenia prezidentovho syna Michala Kováča ml. do cudziny a aj zmareného referenda.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Pozitívne je, že s exprezidentom Michalom Kováčom sme voči sebe nikdy necítili zášť. Pred dnešným štátnym pohrebom prvého prezidenta samostatnej SR to povedala bývalá hlava štátu Ivan Gašparovič.

"Vedeli sme sa dohodnúť a pochopiť jeden druhého," povedal novinárom.

Gašparovič si zároveň myslí, že už nemá zmysel riešiť zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara z roku 1998, ktoré sa týkajú prípadu zavlečenia prezidentovho syna Michala Kováča ml. do cudziny, ako aj zmareného referenda. "Ale keď ich zrušenie predkladajú, musia o tom rozhodnúť poslanci. Myslím si však, že na Ústavnom súde SR by to neprešlo," dodal.