Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia M.R.Štefánik

Na letisku v Piešťanoch sa uskutoční Festival letectva

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre verejnosť budú pripravené veľkokapacitné parkoviská priamo pri letisku vrátane vyhradených plôch pre bicykle a kolobežky.

Piešťany 1. mája (TASR) – Na letisku v Piešťanoch sa počas víkendu 4. a 5. mája uskutoční Festival letectva Piešťany 2019. TASR o tom informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Táto udalosť sa na piešťanské letisko vracia po 12-ročnej časovej odmlke. Festival bude venovaný 100. výročiu udalostí spojených s menom Milana Rastislava Štefánika. "Pre náš kraj je výborná správa, že sa nám podarilo vrátiť letecké dní na letisko v Piešťanoch. Som rád, že môžeme ľuďom ponúknuť atraktívny program," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Pre verejnosť budú pripravené veľkokapacitné parkoviská priamo pri letisku vrátane vyhradených plôch pre bicykle a kolobežky. Parkovacích miest bude preto dostatok. Brány letiska sa otvoria o 8.00 h. "Motoristi si môžu na webstránke festivalu pozrieť, akými cestami sa dostanú k obidvom veľkým parkoviskám a vybrať si trasu, ktorá im vyhovuje," doplnil Vacek.

Pre návštevníkov je takisto zabezpečená verejná doprava. Je teda možnosť pricestovať na železničnú stanicu, odkiaľ bude počas celého podujatia zabezpečená kyvadlová preprava na letisko. Hlavným organizátorom leteckých dní je Slovenská letecká agentúra a TTSK je spoluorganizátorom podujatia.