Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia M.R.Štefánik

ZSSK vypraví mimoriadny vlak z Bratislavy do Brezovej pod Bradlom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Vlak zo stanice Bratislava hlavná stanica bude vypravený o 6.45 h a bude stáť v staniciach Bratislava-Vinohrady, Trnava, Jablonica, Hradište pod Vrátnom s príchodom do Brezovej pod Bradlom o 9.06 h.

Brezová pod Bradlom 2. mája (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika v sobotu (4. 5.) mimoriadny vlak do Brezovej pod Bradlom. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

"Vlak bude zložený zo šiestich veľkopriestorových vozňov a platiť v nich budú prepravné a tarifné podmienky ZSSK. V Jablonici sú zabezpečené prípoje zo smeru a na smer Kúty. V Brezovej pod Bradlom bude od železničnej stanice premávať bezplatná kyvadlová autobusová doprava," informoval hovorca ZSSK.

Vlak zo stanice Bratislava hlavná stanica bude vypravený o 6.45 h a bude stáť v staniciach Bratislava-Vinohrady, Trnava, Jablonica, Hradište pod Vrátnom s príchodom do Brezovej pod Bradlom o 9.06 h. Z Brezovej pod Bradlom bude vypravený o 19.03 h s plánovaným príchodom 21.24 h do Bratislavy.

"Je dôležité pripomínať si zásluhy významných osobností a takou bol nepochybne aj Milan Rastislav Štefánik. Ako národný dopravca považujeme za samozrejmosť zapojiť sa do pietnej spomienky na tohto štátnika, ktorého politický a spoločenský rozmer presahuje hranice našej krajiny," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.