Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia MS v hokeji 2017

MS 2017: Kanada a Rusi sa sťahujú, nemôžu sa stretnúť vo finále

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Program s časmi podliehal schváleniu, resp. úprave direktoriátom turnaja, ktorý zasadal v utorok neskoro večer okamžite po ukončení bojov základnej fázy šampionátu.

Kolín 17. mája (TASR) - Vo štvrťfinále 81. hokejových MS sa tím USA ako víťaz kolínskej A-skupiny stretne s Fínskom a druhý duel v hlavnom nemeckom dejisku by mali zohrať Kanada s Nemeckom. Javorový list ako víťaz parížskej vetvy má podľa pravidiel nárok zostať na prvý vyraďovací zápas v rovnakom dejisku, ale priorita organizujúcej krajiny vytvára výnimku.

Opačným smerom sa tak musia na štvrťfinále do Paríža sťahovať Rusi, hoci ako druhý tím z Kolína by za iných okolností mali právo stretnúť sa s Čechmi vo svojom pôsobisku. V druhom štvrťfinále v hlavnom meste Francúzska sa stretnú Švajčiari so Švédmi. Vo finále sa nemôžu stretnúť dvaja odvekí rivali Kanada a Rusko, v prípade ich štvrtkového postupu by na seba narazili v sobotňajšom semifinále.

Program s časmi podliehal schváleniu, resp. úprave direktoriátom turnaja, ktorý zasadal v utorok neskoro večer okamžite po ukončení bojov základnej fázy šampionátu. Ten potvrdil tieto údaje:

Štvrťfinále, štvrtok 18. mája:

Kolín:
16.15 USA - Fínsko
20.15 Kanada - Nemecko

Paríž:
16.15 Rusko - Česko
20.15 Švajčiarsko - Švédsko

Semifinále, sobota 20. mája:

Kolín:
16.15 a 20.15
USA/Fínsko - Švajčiarsko/Švédsko
Kanada/Nemecko - Rusko/Česko

o 3. miesto, nedeľa 21. mája:
Kolín, 16.15

finále, 21. mája:
Kolín, 20.45