Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia MS v hokeji 2019

Na bezpečnosť počas MS dohliadalo 640 vojakov a vojenských policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci služieb pomáhali v zmiešaných bezpečnostných hliadkach spolu s príslušníkmi Policajného zboru (PZ) udržiavať bezpečnosť a verejný poriadok.

Bratislava 27. mája (TASR) - Na bezpečnosť počas Majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji 2019 dohliadali aj profesionálni vojaci a príslušníci Vojenskej polície. Celkovo ich bolo v Bratislave a v Košiciach nasadených viac ako 640.

V rámci služieb pomáhali v zmiešaných bezpečnostných hliadkach spolu s príslušníkmi Policajného zboru (PZ) udržiavať bezpečnosť a verejný poriadok.

„I v tomto prípade sa potvrdilo, aká nevyhnutná je úzka súčinnosť medzi jednotlivými bezpečnostnými zložkami. Aj do budúcnosti sme kedykoľvek pripravení na takúto spoluprácu,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS).

Počas šampionátu plnili profesionálni vojaci a vojenskí policajti zo Ženijného práporu Sereď, 13. mechanizovaného práporu Levice a z práporu ISTAR úlohy v oblasti udržiavania bezpečnosti, verejného poriadku, ochrany života, zdravia a majetku, ako aj v oblasti boja proti terorizmu a organizovanému zločinu. Hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková dodala, že na prípadný zásah boli pripravení aj príslušníci Ozbrojených síl SR z Vrtuľníkového krídla Prešov i s leteckou technikou, taktiež príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia a špeciálne tímy Práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany.