Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS v hokeji 2019

OHLASY MÉDIÍ na triumf Fínska: Rozprávka, Kanadu zložil obor Anttila

Na snímke radosť Fínov z víťazstva nad Kanadou vo finálovom zápase Kanada - Fínsko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bratislave 26. mája 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

Svetové médiá sa rozplývajú nad triumfom fínskych hokejistov na MS v Bratislave.

Bratislava 27. mája (TASR) - Ohlasy médií na finále 83. majstrovstiev sveta v hokeji v Bratislave Kanada - Fínsko (1:3).

Ilta-Sanomat (Fín.): "Statoční levi! Desaťtisíc ľudí oslavovalo zisk titulu na námestí Kauppatori. Ulice Helsínk sa premenili na divoký karneval."



Helsingin Sanomat (Fín.): "Senzácia na svete - Fínsko je majster sveta! Levi senzačne vyhrali zlato na svetovom šampionáte. Oslavy budú po prílete zo Slovenska pokračovať v Helsinkách."

yle.fi (Fín.): "Hrdinovia bez nepriateľov. Levi obrátili papierové prognózy naruby. Fínsko sa stalo supersilou vo svetovom hokeji. Fíni ovládli svetový šampionát na Slovensku iba s dvoma hráčmi z NHL."

TSN (Kan.): "Rozprávkový príbeh je dokonaný. Fíni zdolali Kanadu a dobyli zlato na svetovom šampionáte."

CBC (Kan.): "Fíni skolili Kanadu a po sedemročnej pauze ukončili zlaté medailové suchoty. Marko Anttila strelil víťazný gól, Kanaďanom musí stačiť druhé striebro za tri roky."

Edmonton Sun (Kan.): "Kanada sa musí uspokojiť so striebrom po tom, ako v nedeľnom finále majstrovstiev sveta podľahla Fínsku 1:3. Fínsky kapitán Marko Anttila svojím druhým gólom v zápase prelomil na začiatku tretej tretiny nerozhodný stav. Fíni zdolali Kanadu aj druhýkrát na šampionáte."

hokej.cz (ČR): "Zlato po ôsmich rokoch! Fínom Bratislava svedčí, Kanaďanov zložil obor Anttila. Švédska nadvláda sa končí, ale nie severská. Podceňovaný fínsky výber si po Švédsku a Rusku vyšliapol vo finále na Kanadu a oslavuje senzačné zlato."

iDnes.cz (ČR): "Fíni po ôsmich rokoch zopakovali bratislavské zlato. O titule šampiónov rozhodol dvoma gólmi Marko Anttila. Výborný výkon podal brankár Kevin Lankinen, pochytal 43 pokusov súpera."

iSport.cz (ČR): "Fínsky hokejový zázrak je na svete! Fíni sú majstri sveta, finále rozhodol kapitán Anttila."

iihf.com: "Fíni si to na Slovensku zopakovali. Ak ste pred šampionátom nepoznali hráčov neskúseného fínskeho národného tímu, tak teraz si ich mená už budete pamätať. Tento výber neznámych hokejistov a reprezentačných nováčikov zdolal Kanadu. Fíni aj na druhom šampionáte, ktorý sa konal na Slovensku, vybojovali zlato."