Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Austrálske a americké basketbalistky postúpili do semifinále

Na snímke austrálske basketbalistky Foto: TASR/AP

Favoritky na celkový triumf Američanky sú prvými semifinalistkami basketbalového turnaja žien na OH v Londýne, keď vo štvrťfinále zdolali v zámorskom derby Kanadu suverénne 91:48.

Londýn 7. augusta (TASR) - Favoritky na celkový triumf Američanky sú prvými semifinalistkami basketbalového turnaja žien na OH v Londýne, keď vo štvrťfinále zdolali v zámorskom derby Kanadu suverénne 91:48. V semifinále ich čaká Austrália.

Najväčšiu zásluhu na triumfe obhajkýň z Pekingu 2008 mala s 15 bodmi Diana Taurasiová, 12 bodov pridala Candace Parkerová. "Získavali sme lopty, doskakovali sme a teraz sme v semifinále. Valcujeme," uviedla Tamika Catchingsová. Američanky naposledy prehrali s basketbalistkami "krajiny javorového listu" na svetovom šampionáte v roku 1975.

Austrálčanky si poradili s Čínou hladko 75:60, hoci ešte v polčase prehrávali o jeden bod. O postupe definitívne rozhodli v záverečnej štvrtine, ktorú vyhrali o dvanásť bodov 20:8. Lauren Jacksonová zaznamenala za víťazky 12 bodov a stala sa najúspešnejšou strelkyňou olympijskej histórie s celkovo už 536 bodmi. O jeden bod menej má na konte bývalá brazílska hviezda Janeth Arcainová.


Basketbal, ženy - štvrťfinále:

USA - Kanada 91:48 (42:21)

Austrália - Čína 75:60 (35:36)