Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Blíži sa 4. ročník osvetového podujatia Od Tatier k Dunaju

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Do tohto ročníka je zatiaľ prihlásených 20 pacientov a 330 ich podporovateľov.

Vysoké Tatry 20. mája (TASR) - Pacienti so sklerózou multiplex a ich podporovatelia si spoločne štvrtýkrát pripomenú svetový deň tohto ochorenia a Slovenský národný deň sklerózy multiplex. "Osvetové cyklistické podujatie Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex odštartuje prvou etapou zo Štrbského Plesa v pondelok 21. mája o 9. hodine," informovala Katarína Gudiaková z organizačného tímu.

Od pondelka až do soboty 26. mája prejdú na bicykloch vyše 400 kilometrov, navštívia desiatky miest a obcí, aby šírili vieru a nádej pre súčasných i budúcich pacientov, že skleróza multiplex je síce ochorenie nevyliečiteľné, ale pri skorej a vhodnej liečbe sa s ním dá prežiť plnohodnotný život. "Samozrejme, s aktívnym pohybom a výbornou náladou. Tá bude isto znova panovať aj v pelotóne," upozornila Gudiaková.

Do tohto ročníka je zatiaľ prihlásených 20 pacientov a 330 ich podporovateľov. Na jednotlivých etapách sa zúčastní 22 firemných tímov a o hladký priebeh podujatia sa postará 50 podporovateľov. K tradičným aktívnym fanúšikom, ako napríklad Katke Ščevlíkovej, Tomášovi Bezdedovi, Ivanovi "Tulimu" Vojtekovi, Petrovi Čamborovi, sa tento rok pridajú aj Patrícia Jarjabková a Rasťo Sokol.

"Každý rok podporuje túto aktivitu i Richard Raši (Smer-SD). Zo začiatku ako predseda zdravotníckeho výboru NR SR, v ďalšom ročníku ako primátor Košíc, kadiaľ viedla jedna etapa, a tento rok ako podpredseda vlády," dodala Gudiaková s tým že účasť potvrdil hneď na prvej etape zo Štrbského Plesa do Dolného Kubína.