Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

HROMADNÁ NEHODA NA D1: Kamionista a dve ženy utrpeli zranenia

Na snímke záchranári, hasiči, odťahová služba a polícia pri odstraňovaní následkov po hromadnej havárii na diaľnici D1 za Trnavou v katastri obce Červeník pred odbočkou na Hlohovec 29. júla 2019. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Pri nehode došlo k zrážke kamióna, dodávky a dvoch osobných motorových vozidiel.

Trnava 29. júla (TASR) - Diaľnica D1, ktorá bola pre zrážku viacerých áut pri Červeníku neprejazdná v oboch smeroch, je už čiastočne prejazdná. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej je v každom smere možný prejazd v jednom jazdnom pruhu. „Vodičom však zatiaľ odporúčame, aby sa tomuto úseku radšej vyhli,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Na snímke trosky kamióna po hromadnej havárii na diaľnici D1 za Trnavou v katastri obce Červeník pred odbočkou na Hlohovec 29. júla 2019.
Foto: TASR Lukáš Grinaj


Nehoda sa stala približne 500 metrov pred odbočkou na Hlohovec na diaľnici D1 v smere na Piešťany. Na mieste dopravnej nehody je stále diaľničná polícia. Podľa prvotných informácií došlo k nehode najskôr v smere na Trnavu, kde vodič kamiónu nezvládol riadenie a prešiel cez stredové zvodidlá do protismeru. Tam došlo k zrážke s ďalšími tromi vozidlami, informovala Linkešová.

Podľa nej boli vážnejšie zranené dve ženy, ktoré boli prevezené letecky záchranármi do bratislavskej nemocnice. Zranený je aj vodič z kamiónu, ktorý bol prevezený do trnavskej nemocnice.







Prehľad vážnych dopravných nehôd na území Slovenska



21. februára 2005 - Dopravná nehoda pri Spišskom Podhradí si vyžiadala štyri ľudské životy. Nehoda na štátnej ceste prvej triedy, na ktorej mali účasť tri motorové vozidlá, sa stala asi 200 metrov za benzínovým čerpadlom v smere na Levoču. Pri zrážke dvoch vozidiel Škoda Octavia podľahli na mieste zraneniam 32- a 19-ročná žena z ružomberského auta a 41-ročný muž a jedna z troch spolujazdkýň z prešovskej Octavie. Ďalšie dve spolujazdkyne s ťažkými zraneniami previezli do levočskej nemocnice. Do už havarovaných vozidiel následne narazilo aj vozidlo s prešovským evidenčným číslom. Jeho vodič utrpel ľahšie zranenia.

9. mája 2008 - Pri tragickej nočnej nehode neďaleko obce Čečehov v okrese Michalovce prišlo o život päť ľudí. Tridsaťdvaročný vodič pri prejazde zákrutou nezvládol riadenie vozidla, vyšiel mimo cesty a narazil do železného potrubia premostenia poľnej cesty. V aute sa v čase nehody viezlo sedem ľudí. Medzi mŕtvymi bol aj 11-mesačný chlapček.

6. júna 2009 - Pri zrážke troch osobných áut na štátnej ceste pri Muránskej Dlhej Lúke v okrese Prievidza zahynulo šesť ľudí. Pri dopravnej nehode 33-ročný vodič auta z Revúcej utrpel zranenia, ktorým podľahol na mieste nehody. Zraneniam na mieste havárie podľahli aj jeho 29-ročná spolujazdkyňa sediaca na pravom prednom sedadle a 24-spolujazdec sediaci na zadnom sedadle, obidvaja z Revúcej. Na mieste nehody zahynula i 50-ročná vodička vozidla z Magnezitoviec z okrese Revúca, jej 57-ročný spolujazdec a 26-ročná spolujazdkyňa.

7. januára 2010 - Vážna dopravná nehoda sa stala na ceste smerom zo Sabinova do lyžiarskeho strediska na Drienici, pri ktorej sa čelne zrazili dve osobné autá. V dvoch autách bolo sedem ľudí, na mieste nehody zomrel 13-ročný chlapec. Ďalších piatich účastníkov nehody previezli do prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana. Na ARO skonal neskôr aj osemročný chlapec.

29. júna 2010 - Tragická dopravná nehoda pri Šútove si vyžiadala dva ľudské životy. V osobnom aute, do ktorého zozadu narazil kamión, zahynuli matka a syn. Do kamióna následne narazilo ešte jedno auto. V druhom aute boli dvaja zranení, jeden ťažko, druhý ľahko.

28. novembra 2010 – Vážna dopravná nehoda pri Šuranoch v okrese Nové Zámky si vyžiadala štyri ľudské životy. Čelný náraz osobného auta Peugeot 206 do stromu prežil jediný spolujazdec, 23-ročný Michal z Mojzesova. Pri nehode zahynuli dve dievčatá a dvaja chlapci vo veku od 19 do 23 rokov. Piati mladí ľudia sa skoro ráno vracali z diskotéky domov.

24. októbra 2011 - Mladé ženy vo veku 31 a 32 rokov a trojročný chlapček z Krupiny prišli o život pri dopravnej nehode na ceste I/66 v katastri obce Podzámčok v okrese Zvolen. Príčinou nehody bola čelná zrážka osobného auta s kamiónom, ktorý viedol 39-ročný vodič z Poľska.

23. mája 2012 - Tragická dopravná nehoda na ceste medzi Hlohovcom a Dolným Trhovišťom si vyžiadala štyri životy. Osobné vozidlo so šiestimi pasažiermi narazilo do protiidúceho domiešavača. Následkom kolízie na mieste zomrel 38-ročný vodič Octavie z Hlohovca, jeho spolujazdkyňa z Trnavy a ďalší muž, rovnako z Hlohovca. Napriek oživovaniu sa záchranárom nepodarilo zachrániť 12-ročné dieťa.

7. marca 2017 – Pri dopravnej nehode na ceste I/11 vo Svrčinovci v okrese Čadca došlo k čelnej zrážke osobného auta s poľskými evidenčnými číslami s kamiónom s českými evidenčnými číslami, ktorý viedol 32-ročný vodič z Českej republiky. Ťažké zranenia utrpeli pri zrážke 20-ročný vodič osobného auta z okresu Čadca a jeho 32-ročný spolujazdec z Poľska.

9. júla 2018 - Na diaľnici D2 v úseku z Rajky do Bratislavy sa zrazili tri kamióny. Nehodu neprežil jeden z vodičov. Vodič kamióna so slovinskými poznávacími značkami narazil do pred ním idúceho nákladného auta, ktoré následne narazilo do tretieho kamióna. Po náraze zostal v prvom kamióne zakliesnený vodič bez známok života.

29. augusta 2018 - Tri deti boli medzi siedmimi zranenými pri dopravnej nehode ôsmich osobných áut na diaľnici D1 v katastri Piešťan v smere do Trnavy.

1. novembra 2018 - Pri dopravnej nehode mikrobusu a osobného auta na diaľnici v smere od Popradu na Prešov sa zranilo osem ľudí.

3. novembra 2018 - Pri dopravnej nehode v Prešove v mestskej časti Cemjata prišli o života dve osoby, tri ďalšie utrpeli zranenia rôzneho druhu.

1. marca 2019 - Dopravná nehoda v katastri obce Pinciná v okrese Lučenec si vyžiadala životy dvoch osôb. V čase nehody sa vo vozidlách nachádzali tri osoby. Následkom dopravnej nehody utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom, tretia osoba utrpela zranenia rôzneho rozsahu.