Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Cigarety pašovali medzi železnou rudou

Ilustračné foto Foto: TASR

Prítomnosť nelegálne dovážaných cigariet vo vagóne smerujúcom z Ukrajiny na Slovensko zaregistrovalo v sobotu 23. júna v Maťovských Vojkovciach skenovacie zariadenie.

Maťovské Vojkovce 25. júna (TASR) - Pracovníci Colného úradu Maťovce objavili v týchto dňoch počas kontroly jedného z vagónov na železničnej stanici v Maťovských Vojkovciach, okres Michalovce, 140.000 kusov pašovaných cigariet. Spomínaný tabakový tovar bol ukrytý pod peletami prepravovanej železnej rudy.

Prítomnosť nelegálne dovážaných cigariet vo vagóne smerujúcom z Ukrajiny na Slovensko zaregistrovalo v sobotu 23. júna v Maťovských Vojkovciach skenovacie zariadenie. "Finančný únik na daniach predstavuje v tomto prípade 10.646,38 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani, 7832,25 eura," informoval riaditeľ Colného úradu so sídlom v Michalovciach Milan Kačurik.

Ako ďalej uviedol, prípadom nezákonného dovozu spomínaných cigariet sa začal zaoberať, vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, Kriminálny úrad finančnej správy.