Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Do davu ľudí vrazilo auto, hlásia šesť mŕtvych a sedem zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vodiča polícia zastrelila.

Peking 22. marca (TASR) - Šiestich ľudí usmrtil v piatok ráno muž v strednej Číne, ktorý zámerne vrazil autom do chodcov. Ďalších osem ľudí utrpelo zranenia, oznámila agentúra AFP s odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií.

K tragickej udalosti došlo v meste Cao-jang v provincii Chu-pej. Muž (44) najskôr doma zaútočil na svoju manželku a dcéru a spôsobil im zranenia. Následne vrazil na ulici autom do skupiny chodcov.

Útočníka napokon zastrelili policajti. Bližšie podrobnosti o udalosti úrady s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie nezverejnili. Zranených previezli do nemocníc.

V posledných mesiacoch došlo v Číne k viacerým podobným prípadom. V januári 2019 popravili muža, ktorý vlani v septembri z provincii Chu-nan zabil autom alebo dobodal nožom 15 ľudí a desiatky ďalších zranil. V novembri 2018 muž vrazil do skupiny detí pred základnou školou, pričom päť z nich usmrtil a 19 zranil.

Vzhľadom na to, že súkromné vlastníctvo strelných zbraní je v Číne prakticky zakázané, útočníci páchajú podobné činy aj nožmi, sekerami, či kladivami. Často ide o duševne narušené osoby alebo o ľudí pociťujúcich osobnú alebo spoločenskú krivdu.