Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Davy ľudí prišli k potenciálnemu masovému hrobu z čias Kmérov

Dedinčania objavili počas ťažby zeminy asi 20 lebiek a pozostatkov kostier Foto: TASR/AP Photo

Počas vlády Červených Kmérov v Kambodži v rokoch 1975-1979 zahynulo približne 1,7 milióna ľudí, väčšinou na následky mučenia, hladu, nedostatku zdravotnej starostlivosti a nútenej práce.

Phnom Pénh 7. augusta (TASR) - Davy ľudí pricestovali do odľahlej dediny v severozápadnej Kambodži, kde sa našiel pravdepodobne masový hrob z obdobia vlády Červených Kmérov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Niektorí prišli hľadať telesné pozostatky svojich nezvestných príbuzných. Hrob sa nachádza blízko bývalej väznice Červených Kmérov.

Jeden z tých, ktorí režim prežili, povedal, že osem jeho príbuzných mohlo byť na tomto mieste zavraždených a pochovaných.

V sobotu objavili dedinčania počas ťažby zeminy asi 20 lebiek a pozostatkov kostier. Niektoré mali zviazané nohy. Historici a vedci nevylučujú, že v hrobe môžu byť pochované tisíce ľudí.

Počas vlády Červených Kmérov v Kambodži v rokoch 1975-1979 zahynulo približne 1,7 milióna ľudí, väčšinou na následky mučenia, hladu, nedostatku zdravotnej starostlivosti a nútenej práce. Mnohí boli popravení.

Pozostatky z bývalej väznice Červených Kmérov.
Foto: TASR/AP Photo