Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

V Novohrade a Gemeri je po snežení na viacerých úsekoch ciest sneh

Ilustračné foto. Foto: TASR - Kamil Pisko

Kašovitý sneh hrubý jeden centimeter je podľa cestárov miestami na hlavnom južnom ťahu I/16 v úseku od Kriváňa v Detvianskom okrese po Ružovú osadu pred Rimavskou Sobotou.

Lučenec/Rimavská Sobota/Rožňava 20. decembra (TASR) – Po snežení, ktoré v niektorých oblastiach Gemera a Novohradu trvá už od rána, treba na viacerých úsekoch ciest v týchto regiónoch rátať s utlačeným alebo kašovitým snehom. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky.

Kašovitý sneh hrubý jeden centimeter je podľa cestárov miestami na hlavnom južnom ťahu I/16 v úseku od Kriváňa v Detvianskom okrese po Ružovú osadu pred Rimavskou Sobotou. V Rožňavskom okrese sú na tejto ceste rovnaké snehové podmienky od Gemerskej Panice po Lipovník.



Kašovitý sneh v hrúbke dvoch centimetrov hlási SSC na horskom priechode Zbojská nad Tisovcom v Rimavskosobotskom okrese, ako aj na ceste II/526 v smere od Klenovca po Rákošskú Baňu v Revúckom okrese. Rovnaká snehová pokrývka je i na komunikácii II/531 od sedla Dielik pri Tisovci po hranicu okresov Revúca/Brezno. Tento úsek je podľa SSC aktuálne uzavretý pre vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony.

Kašovitý sneh do hrúbky jedného centimetra je i na väčšine ciest v okolí Lučenca, Fiľakova, Revúcej, Jelšavy, Ochtinej a Plešivca.

Najviac utlačeného snehu v hrúbke troch centimetrov je podľa cestárov na ceste II/549 v úseku Krásnohorské podhradie – Úhornianske sedlo v Rožňavskom okrese. Ako však upozorňuje SSC, tento úsek je oficiálne uzavretý pre všetku dopravu a v zime neudržiavaný.