Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Kanadské futbalistky majú po prehre s USA ťažké srdce na rozhodkyňu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Nórska rozhodkyňa Christiana Pedersenová údajne nadržiavala v pondelňajšom semifinále olympijského futbalového turnaja žien medzi USA a Kanadou reprezentantkám Spojených štátov.

Londýn 7. augusta (TASR) - Nórska rozhodkyňa Christiana Pedersenová údajne nadržiavala v pondelňajšom semifinále olympijského futbalového turnaja žien medzi USA a Kanadou reprezentantkám Spojených štátov. Myslia si to zdolné futbalistky "krajiny javorového listu".

Vadí im najmä moment z 80. minúty, keď podľa Pedersenovej držala kanadská brankára Erin McLeodová loptu príliš dlho. V prospech Američaniek nariadila nepriamy voľný kop vo vnútri pokutového územia.

Podľa pravidiel môže brankár držať loptu maximálne šesť sekúnd, ale toto pravidlo sa len výnimočne uplatňuje v mužskom či ženskom futbale. Z následného nepriameho kopu rezultoval pokutový kop, keď lopta po strele Megan Rapinoeovej zasiahla ruku Marie-Eve Naultovej. Futbalistky USA napokon v stretnutí triumfovali, keď zdolali Kanadu po predĺžení 4:3.

"Rozhodkyňa povedala, že som držala loptu 10 sekúnd. Očividne počítala aj čas, ktorý som strávila s loptou na zemi. Akonáhle som sa postavila na nohy, loptu som mala v rukách len päť sekúnd. Cítim sa akoby nás okradli. Rozhodkyňa bola veľmi jednostranná. Nikdy predtým sa mi toto v zápase nestalo," uviedla McLeodová.