Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

KOŠICE: Krásy exotickej Indonézie ukazuje fotografická výstava v STM

Autor navštívil Jaroslav Ševčík Indonéziu z iniciatívy Indonézskej ambasády a z jeho potuliek vznikol bohatý fotografický materiál.

Košice 17. marca (TASR) - Krásy exotickej krajiny zachytené fotoaparátom Jaroslava Ševčíka ponúka v rámci putovnej výstavy Indonézia - čarovná, exotická až do konca marca Slovenské technické múzeum (STM) v Košiciach. Autor navštívil Indonéziu z iniciatívy Indonézskej ambasády a z jeho potuliek vznikol bohatý fotografický materiál.

"Návštevníci výstavy majú možnosť nazrieť prostredníctvom umelecko-reportážnej fotografie do tohto čarovného miesta sveta, ktoré je pre väčšinu z nás neznáme. Pritom Indonézia je krajina s približne 240 miliónmi obyvateľmi, s pestrým národnostným a náboženským zložením a mnohými jazykmi a patrí medzi najľudnatejšie krajiny sveta," priblížil autor výstavy. Tropický svet Indonézie ponúka úchvatné scenérie krajiny, starobylú kultúru a cenné historické pamiatky.

Slováci majú Indonéziu v podvedomí skôr ako krajinu tzv. "rozvojového sveta", autor však chce ukázať, že realita je iná. "Indonézia je dnes hospodársky sebestačná a dynamicky sa rozvíjajúca krajina s bohatou históriou, atraktívnou prírodou, rozvíjajúcim sa cestovným ruchom, ale hlavne s ľuďmi, pre ktorých je úsmev a vľúdnosť samozrejmosťou a súčasťou každodenného života. Je to krajina živlov, ležiaca v aktívnom tektonickom pásme, s rozmanitou prírodou." Rozkladá sa na vyše 17.000 tropických ostrovoch.

Iniciatívu nad výstavou prevzala Indonézska ambasáda.