Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Motorola bude ako prvá americká firma vyrábať smartfón priamo v USA

Foto: briefmobile.com

Moto X je zároveň prvým novým produktom, ktorý navrhli vývojári Motorola Mobility od prevzatia firmy spoločnosťou Google.

Austin 30. mája (TASR) - Americký výrobca mobilných telefónov Motorola je prvá firma, ktorá začne vyrábať inteligentné telefóny, tzv. smartfóny, priamo v Spojených štátoch. Informovali o tom dnes agentúry AP a DPA.

Motorola, ktorú vlani kúpil internetový gigant Google, potvrdila, že spustí výrobu smartfónov Moto X v bývalom závode fínskej spoločnosti Nokia neďaleko Fort Worth v Texase. Na ilustráciu, Apple vyrába svoje smartfóny v zahraničí.

Väčšinu komponentov na výrobu nového smartfónu bude Motorola dovážať z Ázie, ale telefón skompletizuje v USA.

Moto X je zároveň prvým novým produktom, ktorý navrhli vývojári Motorola Mobility od prevzatia firmy spoločnosťou Google.

Na internetových stránkach, ktoré sa venujú hodnoteniu a porovnávaniu smartfónov, sa už celé mesiace špekulovalo o tom, ako bude nový telefón vyzerať a aké bude mať parametre.

Šéf Motorola Mobility Dennis Woodside zverejnil informáciu o spustení výroby v texaskom závode, ktorý zamestná približne 2000 ľudí, na konferencii v Južnej Karolíne. Odmietol však delegátom ukázať nový telefón, aj keď ho mal vo vrecku. Povedal len, že firma ho dodá na trh do októbra tohto roka.