Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

VIDEO: Muž útočil v centre Sydney nožom s pokrikom: Alláhu akbar

Záchranári nakladajú do sanitky dobodanú ženu v centre Sydney v utorok 13. augusta 2019. Austrálska polícia zadržala v utorok muža, ktorý v centre Sydney dobodal ženu a pokúsil sa napadnúť skupinu ďalších osôb. Foto: TASR/AP

Megan Hayleyová uviedla, že muž s veľkým kuchynským nožom naháňal skupinu ľudí po rušnej kancelárskej štvrti.

Sydney 13. augusta (TASR) - Austrálska polícia zadržala v utorok muža, ktorý v centre Sydney dobodal ženu a pokúsil sa napadnúť skupinu ďalších osôb. S odvolaním sa na správy očitých svedkov o tom informovali agentúry AFP a Reuters.

"Máme dospelú ženu s bodnou ranou na chrbte," povedal novinárom Gavin Wood z miestnej polície, pričom zdôraznil, že jej zranenia nie sú životu nebezpečné.



Svedkyňa útoku menom Megan Hayleyová uviedla, že muž s veľkým kuchynským nožom naháňal skupinu ľudí po rušnej kancelárskej štvrti, pričom "ďalších päť alebo šesť osôb naháňalo útočníka v snahe zastaviť ho". "Následne ho chytili a znehybnili" pomocou stoličiek a plastových prepraviek.

Polícia v tejto súvislosti ďalej spresnila, že muž konal samostatne.

Na záberoch, ktoré zverejnili austrálske médiá, je vidno muža, ako vyskočil na strechu automobilu, oháňa sa nožom a kričí "Alláhu akbar" (Boh je najväčší) a "zastreľte ma".

Polícia tiež prešetruje, či útok nemá spojitosť aj so ženským telom, ktoré bolo nájdené v byte neďaleko od miesta útoku.