Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Predsedníčkou predstavenstva VšZP bude Ľ. Hlinková

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ministerstvo zdravotníctva ako stopercentný akcionár VšZP od predsedu jej predstavenstva vyžadoval viaceré kvalifikačné požiadavky.

Bratislava 26. marca (TASR) – Predsedníčkou predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) bude aj naďalej Ľubica Hlinková. Rozhodlo o tom výberové konanie na pôde Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Rezort o tom informoval na svojom webe.

"Výberového konania sa zúčastnil jeden uchádzač, ktorý sa do predmetného výberového konania prihlásil a zároveň splnil predpoklady a požiadavky vyhlasovateľa. Výsledok výberového konania oznámila výberová komisia vykonávateľovi akcionárskych práv, ministerke zdravotníctva SR, ktorá vybrala do predstavenstva spoločnosti Ľubicu Hlinkovú," uviedol rezort.

Ministerstvo zdravotníctva ako stopercentný akcionár VšZP od predsedu jej predstavenstva vyžadoval viaceré kvalifikačné požiadavky. Okrem vysokoškolského vzdelania a najmenej päťročnej praxe v oblasti zdravotného poistenia, zdravotnej starostlivosti, finančnej oblasti, v oblasti verejného obstarávania alebo v oblasti práva musel splniť aj najmenej trojročné riadiace skúsenosti v niektorej z týchto oblastí. Záujemca mal za úlohu tiež vypracovať projekt na tému 'Zvýšenie efektivity zdravotnej poisťovne', a to minimálne v rozsahu desiatich strán.

Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konanie na túto pozíciu vo februári.