Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Na Slovakia Ringu bohatý program, na štart sa postaví až 175 jazdcov

Ilustračné foto Foto: TASR

Najintenzívnejšie podujatie celej sezóny zažije v závere tohto týždňa motoristický okruh Slovakia Ring.

Orechová Potôň 15. augusta (TASR) - Najintenzívnejšie podujatie celej sezóny zažije v závere tohto týždňa motoristický okruh Slovakia Ring. Od piatka a do nedele (17.-18. augusta) sa na ňom v rámci East Racing Weekend uskutoční Veľká cena Slovenska v pretekoch cestných automobilov, prestížne majstrovstvá sveta FIA GT1 a celý rad ďalších sprievodných pretekov. V siedmich seriáloch sa na štart postaví dovedna 175 pretekárov.

Diváci, ktorí prídu do Orechovej Potôni, uvidia v akcii viacero zvučných mien, vrátane Slováka Štefana Rosinu. Jeho tímovým kolegom bude Albert von Thurn und Taxis. Chýbať nebude víťaz 24 hodín Le Mans z roku 1998 Stéphane Ortelli z Monaka, Michael Bartels, ktorý vyhral sériu GT už štyrikrát a tiež Mathias Lauda, syn trojnásobného majstra sveta F1 Nikiho Laudu. V rámci VC Slovenska sa predstaví celá kompletná jazdecká špička na čele s Miroslavom a Matejom Konôpkovcami, Matejom Homolom a Zdenkom Mikuláškom.

Trojdňový program je nabitý, v piatok sú na programe kvalifikácie, v sobotu vyvrcholia dvojhodinové vytrvalostné preteky okolo 21.00 h a nedeľňajší program potrvá od 9.30 až do 19.00 h.