Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Po vrahovi troch vojakov vo Francúzsku sa intenzívne pátra

Traja zavraždení vojaci, obete útokov z Montaubanu a Toulouse, pochádzali z Afriky, ich kolega, ktorý je s vážnymi zraneniami stále v ohrození života, je tiež tmavej pleti.

Paríž 18. marca (TASR) - Vo Francúzsku pokračuje intenzívne pátranie po ozbrojenom motocyklistovi, ktorý v uplynulom týždni opakovane útočil na príslušníkov tamojších ozbrojených síl a troch z nich pripravil o život.

Kvôli obavám z ďalších podobných akcií došlo k posilneniu osobitnej skupiny vyšetrovateľov z Toulouse, ku ktorým sa pripojili aj špecialisti z Paríža, informoval dnes nedeľník Le Journal du Dimanche.

Traja zavraždení vojaci, obete útokov z Montaubanu a Toulouse, pochádzali z Afriky, ich kolega, ktorý je s vážnymi zraneniami stále v ohrození života, je tiež tmavej pleti, pochádza z karibského Guadeloupu, ktorý je francúzskym zámorským územím.

Pre vojakov v okolí Toulouse platí výzva na zvýšenú opatrnosť, pri opúšťaní vojenských priestorov by až do odvolania nemali chodiť v uniformách.

Policajní vyšetrovatelia pracujú s viacerými možnými tézami, ktoré siahajú od šialených akcií veterána po návrate z Afganistanu až po možný akt pomsty v súvislosti s dnešným 50. výročím uzavretia Evianskej dohody, ktorá v roku 1962 ukončila krvavú vojnu v Alžírsku.

Súdni znalci už potvrdili, že všetky výstrely padli z tej istej zbrane, pravdepodobne koltu, aký používala americká armáda počas druhej svetovej vojny. Vyhodnotenie záberov bezpečnostných kamier potvrdilo, že ich vypálil neznámy motocyklista odetý v čiernom.