Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

A. Kiska sa poďakoval organizátorom zhromaždení Za slušné Slovensko

Na snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska prijal zástupcov z iniciatívy Za slušné Slovensko, zľava Juraja Šeligu, Katarínu Nagyovú Pázmányovú, Táňu Sedlákovú a Karolínu Farskú 20. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Spoločne sa zhodli na tom, že Slovensko potrebuje obnoviť dôveru vo vládu.

Bratislava 20. marca (TASR) - Prezident Andrej Kiska sa v utorok stretol s organizátormi zhromaždení Postavme sa za slušné Slovensko a poďakoval im za to, že boli slušné a kultivované. Spoločne sa zhodli na tom, že Slovensko potrebuje obnoviť dôveru vo vládu.

Organizátorov potešilo utorkové rozhodnutie prezidenta nevymenovať členov vlády, ktorých mu navrhol dezignovaný premiér Peter Pellegrini. "Potešilo ma, že sme viacerí, ktorí chceme vidieť isté hodnoty vo vláde a v parlamente a nie sú len ľudia na ulici, ale že ten tlak je vyvinutý aj takto," vyjadrila sa jedna z organizátorov Katarína Nagy Pázmány.

Mená, ktoré Pellegrini predstavil, pre nich nie sú prijateľné. "Nový človek na ministerstve vnútra musí byť absolútny nestraník a musí poskytnúť takú záruku, ktorej verejnosť uverí, že to ministerstvo bude riadené nestranne, zodpovedne a že vyšetrovanie bude dotiahnuté do úspešného konca," vyhlásil organizátor Juraj Šelinga.

Organizátori však vyhlásili, že nežiadajú predčasné voľby za každých okolností. Ich požiadavkami ostávajú vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a dôveryhodná vláda. Politici "majú teraz šancu vytvoriť vládu, ktorá bude dôveryhodná," vyjadrila sa Karolína Farská.

Organizátori zároveň spomenuli, že možnosti vyjadrenia nesúhlasu s tým, čo sa deje, sú viaceré. Nad zorganizovaním referenda alebo generálneho štrajku však zatiaľ neuvažujú. "Momentálne sa sústredíme hlavne na piatok a zhromaždenia, ktoré nastanú," uzavrela Farská.