Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

R. Raši zrejme podá na M. Kravčíka trestné oznámenie

Košický primátor Richard Raši Foto: TASR/Martin Baumann

Kravčík dnes v blogu na internetovej stránke jedného denníka uviedol, že „v Košiciach je verejná listina len zdrapom papiera, ktorú môže podpísať aj upratovačka."

Košice 25. júna (TASR) – Primátor Košíc Richard Raši dal prešetriť blogy aktivistu Michala Kravčíka a ak splnia skutkovú podstatu trestného činu, podá naňho trestné oznámenie.

Kravčík dnes v blogu na internetovej stránke jedného denníka uviedol, že „v Košiciach je verejná listina len zdrapom papiera, ktorú môže podpísať aj upratovačka. Každá verejná listina musí obsahovať meno, priezvisko a funkciu štatutára úradu aj s podpisom a pečiatkou.“ Reagoval tým na skutočnosť, že na úradných listinách týkajúcich sa stavebných rozhodnutí sú pri mene primátora rôzne podpisy. Uviedol tiež, že chce nahlas povedať, že bytovku na Dobšinského ulici budujú bez platného územného rozhodnutia a stavebného povolenia. „Zrejme takto sa buduje množstvo stavieb v Košiciach bez platného územného rozhodnutia a stavebného povolenia. Predpokladám, že takýchto rozostavaných stavieb bez platného územného rozhodnutia i stavebného povolenia je v Košiciach momentálne viac. Primátor mesta Richard Raši sa bude zrejme musieť viac venovať Košiciam alebo sa vzdať funkcie primátora, keď mu jeho zaneprázdnenosť bráni mať prehľad napríklad v takej dôležitej oblasti, ako sú úradné listiny, ktoré mestské úrady v jeho mene vydávajú,“ uviedol ďalej v blogu Kravčík.

„Listiny, ktoré vydáva stavebný úrad, podpisuje poverená osoba. Sú tam teda podpisy zodpovedných osôb a sú to osoby, ktoré sú odborne spôsobilé a zodpovedné za vydávanie stavebných povolení. Ak má pocit o falšovaní, nech to dá prešetriť a nech neobviňuje ľudí, ktorí si vykonávajú svoju prácu,“ povedal Raši. Dodal, že Kravčík ho v minulosti navádzal na porušenie zákona, keď ho chcel presvedčiť, aby zrušil rozhodnutie stavebného úradu o povolení stavby v susedstve domu, kde Kravčík býva. „Žiada, aby mesto porušilo zákon, takže mu odkazujem, že tak, ako platia zákony na Luníku IX, budú platiť aj preňho,“ doplnil primátor mesta.