Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Slovák Dirnfeld si na olympiáde nezaboxuje, voľná karta pre Draškoviča

Sandro Dirnfeld Foto: TASR/Henrich Mišovič

Voľnú kartu v jeho poloťažkej hmotnostnej kategórii získal nečakane Boško Draškovič z Čiernej Hory. V hre o dodatočné kvalifikovanie sa na OH 2012 bol okrem Draškoviča a Dirnfelda ešte Ír Joe Ward.

Bratislava 25. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v boxe Sandro Dirnfeld sa s definitívnou platnosťou nepredstaví na blížiacich sa OH v Londýne. Voľnú kartu v jeho poloťažkej hmotnostnej kategórii získal nečakane Boško Draškovič z Čiernej Hory.

V hre o dodatočné kvalifikovanie sa na OH 2012 bol okrem Draškoviča a Dirnfelda ešte Ír Joe Ward. Uprednostnenie Draškoviča pred Wardom tripartitnou komisiou je nečakané z toho hľadiska, že írsky pästiar je majstrom Európy a vo svetovom rebríčku Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) mu patrí piata priečka, kým Draškovič je až tridsiaty. Dirnfeld v elitnej päťdesiatke nefiguruje vôbec.

Slovenský box bude v rámci olympijského programu absentovať štvrtýkrát v rade, v ére samostatnosti mal zastúpenie len na OH 1996 v Atlante zásluhou dvojice Gabriel Križan a Peter Baláž.