Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Slovenskí voľnoštýliari neuspeli ani v sobotu

Ilustračné foto zápasenie. Foto: TASR/AP

Slovenskí juniori tak na MSJ nevybojovali ani jedno víťazstvo. O jedinú slovenskú výhru sa v trnavskej Mestskej športovej hale postarala v ženskej kategórii Zsuzsanna Molnárová.

Trnava 22. septembra (TASR) - Ani sobota nebola pre slovenských zápasníkov na juniorských majstrovstvách sveta v Trnave úspešným dňom. Všetci štyria voľnoštýliari prehrali svoje úvodné duely a z ďalších bojov vypadli.

Najprv Martin Horínek v hmotnostnej kategórii do 74 kg nestačil v kvalifikačnom kole na Iránca Aliho Bakhtiara Savadkouhiho, keď súper vyhral na technickú prevahu 11:0. Potom v kategórii do 92 kg Dominik Pecha po vyrovnanom boji prehral s Čechom Matoušom Vondalom 2:5 a následne v hmotnosti do 61 kg Pavol Rapčan podľahol v osemfinále Kazachovi Syrbazovi Talgatovi 0:10. Neuspel ani posledný slovenský zástupca Michal Pecha, ktorý v kategórii do 86 kg prehral v osemfinálovom zápase s Maďarom Patrikom Szurovszkým rovnako 0:10.

Slovenskí juniori tak na MSJ nevybojovali ani jedno víťazstvo. O jedinú slovenskú výhru sa v trnavskej Mestskej športovej hale postarala v ženskej kategórii Zsuzsanna Molnárová, ktorá v kategórii do 72 kg zdolala v osemfinále Američanku Alyviu Nicole Fiskeovú 4:0. Následne vypadla vo štvrťfinále, keď nestačila na Bielorusku Anastasiju Zimiankovovú.



MSJ v Trnave - sobota:

juniori - voľný štýl
do 61 kg - osemfinále:

Syrbaz Talgat (Kaz.) - Pavol RAPČAN (SR) 10:0

do 74 kg - kval.:
Ali Bakhtiar Savadkouhi (Irán) - Martin HORÍNEK (SR) 11:0

do 86 kg - osemfinále:
Patrik Szurovszki (Maď.) - Michal PECHA (SR) 10:0

do 92 kg - kval.:
Matouš Vondal (ČR) - Dominik PECHA (SR) 5:2