Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Spartak Trnava oslavuje deväťdesiatku, pripravuje zápas legiend

Miroslav Karhan Foto: TASR/Petr Kollár

Pôjde o zhruba dvojhodinový program, kde prím budú hrať legendy trnavského futbalu, od Jozefa Štibrányiho až po Miroslava Karhana.

Trnava 30. mája (TASR) - Slovenský futbalový corgoňligista Spartak Trnava oslavuje okrúhle jubileum. Vo štvrtok 30. mája uplynulo presne deväťdesiat rokov od oficiálneho vzniku klubu, ktorý sa stal jedným z najslávnejších na Slovensku a meno si urobil po celom svete.

Významné výročie si Spartak pripomenie aj rôznymi akciami. "Klub má už dlhodobejšiu predstavu o oslavách deväťdesiatky. Prioritou však bola záchrana v najvyššej súťaži, kam smerovali všetky sily manažmentu. Rovnako do príprav zasiahli búracie práce a to hlavne východnej tribúny, kde bolo zázemie klubu. Od polovice mája bolo nutné zabezpečiť hladký priebeh sťahovania sekretariátu klubu a tiež kabín," uviedol PR manažér Spartaka Marek Ondrejka. "Všetko sa nám podarilo a teraz môžeme v pokojnej atmosfére realizovať dôstojnú prípravu osláv 90. výročia. Treba pripomenúť, že viaceré podujatia a to najmä na mládežníckej úrovni už prebehli, ďalšie sa pripravujú. Keďže 90. výročie oslavujeme počas celého roka, vrchol je naplánovaný na prvý septembrový týždeň."

Vedenie Spartaka v tlačovej správe ďalej TASR informovalo, že súčasťou osláv bude aj veľká talkšou, ktorú klub pripraví v jednom z trnavských hotelov. "Pôjde o zhruba dvojhodinový program, kde prím budú hrať legendy trnavského futbalu, od Jozefa Štibrányiho až po Miroslava Karhana. Druhým vrcholom bude exhibičný zápas legiend Spartaka proti tímu vytvorenému zo športových a hereckých osobností," prezradil Ondrejka. ň

"Sme presvedčení, že to budú dôstojné oslavy, ktoré si Spartak zaslúži. Samozrejme, pripravujeme aj ďalšie sprievodné menšie akcie. Oslavovať sa chystá v prvej polovici aj fanklub, pripravuje turnaj a pekný deň pre celé rodiny. Aj tu sa bude klub výrazne podieľať na spoluorganizácii."