Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Spisovateľa Vargasa Llosu prepustili z nemocnice

Peruánsky spisovateľ Mario Vargas Llosa, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Spisovateľa (82) peruánskeho pôvodu hospitalizovali so silnou bolesťou v oblasti ľavého boku a zadnej časti tela a s ľahkým zranením hlavy, ktoré utrpel doma pri páde.

Madrid 22. júna (TASR) - Laureáta Nobelovej ceny za literatúru Maria Vargasa Llosu, ktorého vo štvrtok hospitalizovali v nemocnici v Madride kvôli ľahkému zraneniu, v piatok prepustili. Informovala o tom agentúra AP.

Spisovateľa (82) peruánskeho pôvodu hospitalizovali so silnou bolesťou v oblasti ľavého boku a zadnej časti tela a s ľahkým zranením hlavy, ktoré utrpel doma pri páde. Vzhľadom na charakter zranení, veľký hematóm a bolesti lekári odporučili, aby pacient zostal v nemocnici na pozorovanie.

Španielska tlačová agentúra uviedla, že spisovateľa v piatok prepustili do domáceho ošetrenia; zotavovať sa bude vo svojom dome v španielskej metropole.

Mario Vargas Llosa sa nedávno vrátil z La Palmy, jedného zo španielskych Kanárskych ostrovov. Podľa španielskej tlače sa tam venoval aj turistike a po návrate sa pred novinármi pochválil svojimi fyzickými výkonmi i zážitkami.