Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Štrbák odhodlaný pomôcť oceliarom, potešila ho i vzdialenosť do práce

Aktuálne tretí tím tabuľky hokejovej Tipsport extraligy HC Košice získal v pondelok výraznú posilu do defenzívy. Dres slovenského vicemajstra si oblečie skúsený obranca Martin Štrbák. Foto: TASR/František Iván

Rodák z Prešova to bude mať do práce k novému zamestnávateľovi približne pol hodinku autom.

Košice 18. decembra (TASR) - Po ôsmich rokoch uvidia diváci v košickej Steel aréne skúseného 37-ročného beka Martina Štrbáka, ktorý sa slovenskému vicemajstrovi upísal do konca sezóny. S príchodom majstra sveta z Göteborgu by mali prísť do šatne "oceliarov" predovšetkým skúsenosti, vystuženie defenzívy a odhodlanie pomôcť tímu.

"V prvom rade som ukončil pôsobenie vo švédskom klube Rögle BK. Prakticky Košice boli prvé, ktoré sa ozvali. Boli sme v kontakte a nakoniec sme dospeli k dohode," uviedol Štrbák, ktorého oslovili i predstavitelia iných klubov a na margo pôsobenia vo švédskom klube dodal: "Tie predstavy a ciele pred sezónou boli úplne iné. Mužstvo bolo celkom dobre poskladané, žiaľ výsledky tomu vôbec nenasvedčovali a od začiatku sme sa trápili. Vyústilo to k tomu, že sa zbavili legionárov a budú hrať iba so svojimi hráčmi."

Držiteľ troch medailí zo svetových šampionátov v minulosti krátko pôsobil v Košiciach, za "oceliarov" nastupoval počas výluky NHL v sezóne 2004/2005. "Ako vyzerá extraliga, tak to všetko napovedia prvé zápasy. Neviem to porovnať, takže všetko sa uvidí," skonštatoval Štrbák, ktorý sa s vedením klubu dohodol na pôsobení v metropole východu do konca prebiehajúcej sezóny. "Povedal som na rovinu, že ak prídem, tak tu budem hrať do konca sezóny a teda, že nebudem nikoho zavádzať. Samozrejme, že som to povedal i pánovi Bakošovi a v pondelok sme to i podpisom potvrdili," reagoval na otázku či má v zmluve klauzulu o možnom odchode v prestupovom termíne.

Aktuálne tretí tím tabuľky hokejovej Tipsport extraligy HC Košice získal v pondelok výraznú posilu do defenzívy. Dres slovenského vicemajstra si oblečie skúsený obranca Martin Štrbák.
Foto: TASR/František Iván
Hráč so skúsenosťami z kanadsko-americkej NHL a ruskej KHL by mal predovšetkým vystužiť zadné rady Košičanov a priniesť i potrebné rady a skúsenosti do kabíny. "Nemôžu teraz všetci pozerať na mňa a čakať čo bude. Práve naopak, každý musí pokračovať v tom čo bolo a samozrejme pridať nejaký impulz navyše. Ja sa v prvom rade budem snažiť zapojiť do tímu a ak budem vidieť, že v niečom je potrebné pomôcť, tak samozrejme pomôžem. Budem sa snažiť o to, aby tím fungoval," zamyslel sa Štrbák.

Rodák z Prešova to bude mať do práce k novému zamestnávateľovi približne pol hodinku autom. "Bývam doma. Rögle je malé mestečko, býval som v Helsinborgu, čo je po diaľnici presne dvadsať minút, takže je to taká paralela, dá sa povedať, že to isté," pousmial sa rekordér v počte štartov za slovenskú reprezentáciu (162 zápasov).