Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Sýria hlási ďalší izraelský útok na juhu krajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda tieto správy nekomentovala. Židovský štát však opakovane podniká cielené útoky na vojenské ciele v susednej Sýrii, ku ktorým sa spravidla nevyjadruje.

Damask 24. júla (TASR) - Mimovládna organizácia informovala o strelách vypálených z Izraela, ktoré v stredu nadránom dopadli do oblasti južnej Sýrie a zasiahli vojenské pozície sýrskej armády a jej spojencov v provincii Dará. S odvolaním sa na správu Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) to uviedla agentúra AFP.

"Rakety, pravdepodobne izraelské", boli vypálené do južného regiónu vrátane oblasti vrchu Tel al-Hára v provincii Dará, informovala organizácia SOHR, ktorá sídli v Británii, no opiera sa o výpovede aktivistov priamo v Sýrii.

O "izraelskej agresii" v zmienenom regióne informovali aj izraelská štátna televízia a štátna tlačová agentúra SANA. V citovaných správach sa uvádza, že k stratám na životoch nedošlo. Zaznamenali však materiálne škody.

Bližšie informácie k incidentu, ku ktorému došlo mesiac po útoku Izraela v tej istej oblasti, k dispozícii bezprostredne neboli, píše agentúra AP.

Izraelská armáda tieto správy nekomentovala. Židovský štát však opakovane podniká cielené útoky na vojenské ciele v susednej Sýrii, ku ktorým sa spravidla nevyjadruje.

Strategicky dôležitý vrch Tel al-Hára ležiaci na hranici provincií Kunajtra a Dará dobyli sýrska armáda a jej spojenci vlani v júli. Vrch Tel al-Hára poskytuje výhľad na oblasť Golanských výšin a priľahlého regiónu Hawrán a kontroluje ho sýrska armáda. Údajne sa na ňom nachádza základňa protivzdušnej obrany.