Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Už desať miestnych zväzov SDKÚ-DS podporilo kandidatúru Pavla Freša

Foto: TASR/Tomáš Halász

Zatiaľ jedinú oficiálnu kandidátku na post predsedu SDKÚ-DS Luciu Žitňanskú podporil iba jediný mestský zväz, a to v bratislavskej Petržalke.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Jedinou kandidátkou na predsedu SDKÚ-DS po Mikulášovi Dzurindovi je zatiaľ Lucia Žitňanská. Dosiaľ ju však na úrovni konferencií miestnych zväzov SDKÚ-DS podporil iba jediný, a to v bratislavskej Petržalke.

Na straníckych konferenciách doteraz vyslovilo podporu kandidatúre Pavla Freša na predsedu SDKÚ-DS už desať miestnych zväzov SDKÚ-DS. K siedmim sa najnovšie pridali miestne zväzy z Gajár na Záhorí, Malej Idy v Košickom a Veľkého Šariša v Prešovskom kraji.

"Na konferencii miestneho zväzu sme vyslovili plnú podporu kandidatúre bratislavského župana Pavla Freša," uviedol dnes pre TASR predseda veľkošarišského miestneho zväzu Robert Oros.

Na Slovensku pôsobí 481 miestnych zväzov SDKÚ-DS. Po ich konferenciách budú nasledovať ďalšie na úrovni krajov. O predsedovi SDKÚ-DS v konečnom dôsledku rozhodne celorepublikový kongres strany 19. mája. Zmeny vo vedení SDKÚ-DS sú nezvratné, lebo doterajší predseda Mikuláš Dzurinda ani podpredseda Ivan Mikloš kandidovať nebudú a Iveta Radičová podľa svojich predchádzajúcich vyjadrení sa v politike angažovať nechce.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo sa dosiaľ priamo nevyjadril, či bude kandidovať na predsedu strany. Podľa informácií z prostredia SDKÚ-DS by sa tak malo stať v utorok 17. apríla na tlačovej konferencii.