Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V dejisku olympijských hier už vyvesili vlajky krajín športovcov

V dejisku olympijských hier už vyvesili vlajky krajín športovcov Foto: Tablet.TV

Dedina v Pjongčangu má osem výškových budov, v Gangneungu je o jednu viac. Národné vlajky krajín, ktoré sa zúčastnia olympijských hier už v oboch dedinách vlajú niekoľko dní.

Pjongčang 2. februára (TABLET.TV) – Obidve juhokórejské dedinky, ktoré budú počas Zimných olympijských hier 2018 hostiť športovcov slávnostne otvorili. Na ich otvorení sa zúčastnili aj šéf organizačného výboru hier Lee Hee Beom a prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach. V hlavnej dedine v Pjongčangu, nájde prechodný domov 3894 účastníkov Zimných olympijských hier. V tých istých priestoroch budú ubytovaní aj paralympionici, ktorých súťaže budú od 8.-18. marca. Druhá olympijská dedina v meste Gangneung bude hostiť počas hier 2900 olympionikov.



Dedina v Pjongčangu má osem výškových budov, v Gangneungu je o jednu viac. Národné vlajky krajín, ktoré sa zúčastnia olympijských hier už v oboch dedinách vlajú niekoľko dní. Organizátori vyvesili všetky vlajky s výnimkou zástavy Severnej Kórey 31. januára kvôli zákonu o národnej bezpečnosti Južnej Kórey, ktorý zakazuje severokórejskú vlajku vyvesiť na jej pôde. Severokórejskú vlajku vyvesili v dedine Gangneung až 1. februára, potom čo delegáciu zo severnej Kórei ubytovali. Takto to povolili na miestach oficiálnych podujatí, ktoré schválil Medzinárodný olympijský výbor počas hier v roku 2018.

Organizátori takisto informovali o stave predaja vstupeniek. Doposiaľ sa ich predalo takmer 75 percent z nich, čiže asi 800 tisíc kusov.