Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Výbuch v dome v Hrochoti spôsobil pravdepodobne delostrelecký granát

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Keďže je podozrenie, že v dome sa môže nachádzať aj ďalšia munícia z druhej svetovej vojny, bol dom zapečatený.

Hrochoť 16. apríla (TASR) - Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje výbuch v rodinnom dome v obci Hrochoť v Banskobystrickom okrese, ku ktorému došlo v nedeľu (15.4.) a zahynuli pri ňom dvaja ľudia.

"Výbuch nastal v kotolni, ktorá sa nachádza v suteréne rodinného domu, pravdepodobne doposiaľ nezistenou manipuláciou s delostreleckým granátom," uviedla pre TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Keďže je podozrenie, že v dome sa môže nachádzať aj ďalšia munícia z druhej svetovej vojny, bol dom zapečatený a zabezpečený policajnou hliadkou. Prípad je v štádiu vyšetrovania a vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pre usmrtenie.

Hovorkyňa pripomenula, že v kotolni sa nachádzali 14-ročný Kristián z Banskej Bystrice a 48-ročný Miroslav, majiteľ domu. Výbuch spôsobil chlapcovi devastačné poranenia nezlučiteľné so životom. Miroslava zasiahla črepina z munície a taktiež mu spôsobila zranenie, ktorému na mieste podľahol.