Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči dvom mladíkom pre drogy

Konope. Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ Košice

Dvaja mladíci boli obvinení z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Prešov 6. novembra (TASR) – Prešovský krajský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 19-ročnému mladíkovi z Brezova v okrese Bardejov a 22-ročnému mužovi z Giraltoviec v okrese Svidník pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik informoval, že obvinený mladík z Brezova mal najmenej od februára kupovať a zadovažovať od obvineného Giraltovčana, ale aj od iných osôb, omamné a psychotropné látky, hlavne sušinu rastliny rodu Cannabis (konope) a potom ju predávať viacerým užívateľom.

Pri vykonaní osobnej prehliadky 3. novembra policajtom vydal vrecko so zelenou sušinou, expertíza potvrdila, že išlo o konope o celkovej hmotnosti 2,36 gramu, z ktorých by bolo možné pripraviť najmenej desať obvykle jednorazových dávok drogy. Mladíka už za takýto čin v roku 2014 odsúdili.

Obvinený Giraltovčan si mal v rovnakom čase kupovať a zadovažovať od rôznych osôb omamné a psychotropné látky. Aj v jeho prípade malo ísť najmä o sušinu konope, ktorú predával aj sám užíval. Pri domovej prehliadke sa u neho našli igelitové vrecúška s drogou, sklenená vodná fajka, digitálna váha a nádoba s obsahom zelených semien.

Obaja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.