Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia

Zeman a Klaus si telefonovali, stretnú sa najskôr budúci týždeň

Miloš Zeman Foto: TASR/Michal Svítok

Na konci týždňa by sa malo začať riešiť aj budúce pôsobenie a postavenie novej prvej dámy ČR Ivany Zemanovej a "prvej slečny" Zemanovej dcéry Kateřiny.

Praha 28. januára (TASR) - Novozvolený český prezident Miloš Zeman sa najskôr budúci týždeň stretne so svojím predchodcom na Pražskom hrade a podporovateľom v predvolebnej kampani Václavom Klausom. Informáciu priniesol internetový server Lidovky.cz s odvolaním sa na štáb Miloša Zemana.

Podľa hovorkyne Zemanovho tímu Hany Burianovej si obaja politici už telefonovali. Zeman má už za sebou aj telefonáty s Karlom Schwarzenbergom, predsedom vlády SR Robertom Ficom, poľským prezidentom Bronislawom Komorowským a najvyšším maďarským predstaviteľom Jánosom Áderom.

Kým Václav Klaus sa v utorok vráti do vlasti z pracovnej cesty v Čile, kde viedol na juhoamericko-európskom summite delegáciu ČR, Miloš Zeman sa v nedeľu večer vrátil na Vysočinu a do štvrtka tam mieni odpočívať, aby načerpal silu po vyčerpávajúcej predvolebnej kampani pre nasledujúce obdobie.

Po štvrtkovom návrate Zemana do Prahy sa jeho tím spojí s kanceláriou prezidenta republiky a začne riešiť preberanie prezidentského úradu na Pražskom hrade, ako aj program a detaily marcovej inaugurácie novej hlavy štátu.

Na konci týždňa by sa malo začať riešiť aj budúce pôsobenie a postavenie novej prvej dámy ČR Ivany Zemanovej a "prvej slečny" Zemanovej dcéry Kateřiny, ktorá sa k otcovmu programu chce pripojovať v závislosti na povinnostiach v škole.