Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Zuzulová sa v apríli vydáva, bude sa volať Veronika Velez-Zuzulová

S Romainom si svadbu naplánovali do bratislavskej dominanty. Dóml Sv. Martina bude svedkom sobášu, hostinu absolvuje približne 160 hostí.

Foto: TASR/Michal Svítok
Schladming 17. marca (TASR) - Veronika Velez-Zuzulová. Tak bude znieť celé meno hviezdnej slalomárky od 27. apríla. Slovenská lyžiarka sa na budúci mesiac vydáva za svojho francúzskeho priateľa a člena jej súťažného tímu. "Takže dnes som v Schladmingu pod pôvodným menom absolvovala poslednú preteky," oznámila po slávnostnom ceremoniáli v dejisku finále Svetového pohára, kde obsadila v slalome druhé miesto.

S Romainom si svadbu naplánovali do bratislavskej dominanty. Dóml Sv. Martina bude svedkom sobášu, hostinu absolvuje približne 160 hostí, medzi nimi i viacero známych pretekárov na čele s francúzskymi slalomárskymi esami. Jean-Baptiste Grange, Nastasia Noensová, Tessa Worleyová či Chorvátka Ana Jelušičová. Tých všetkých Zuzulová pozvala na svoju okázalú slávnosť. "Pôvodne sme to chceli robiť v júni, ale potom sme si povedali, že lepšie to bude v apríli. Už sa na to veľmi teším," hrdo vyhlásila pre TASR.

Tu bude player


Za svedka si Veronika vybrala svoju sestru Dominiku, Romain Velez kamaráta, popredného lyžiarskeho funkcionára. "Ešte nevieme, kde budeme spolu žiť. Asi vo Francúzsku, alebo tam aj tam. Zo Slovenska by som sa nerada úplne vzdala, vôbec si neviem predstaviť, že by som v mojej vlasti netrávila pravidelne aspoň pár týždňov v roku. Na druhej strane ak by bola možnosť dvojitého občianstva, určite by som ho chcela," zdôraznila Zuzulová, ale jedným dychom dodala, že v Soči by určite chcela štartovať za Slovensko.

Mimochodom Soči - zimná olympiáda 2014 mala byť vrcholom Veronikinej kariéry. Tobôž by sa to očakávalo teraz, keď sa ide vydávať a rada by mala "toľko detí, koľko sa podarí". TASR však prezradila, že by predsa chcela svoju už teraz úspešnú kariéru ukončiť až v roku 2015 po MS vo Vaile. "Myslím, že sa tam bude lúčiť veľa lyžiarov a ja asi medzi nimi."