Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Budaj ukázal olympijskú masku, dekoroval ju švédsky maliar

Bez popisu Foto: Daveart.com

Peter Budaj aj v Soči by mal plniť úlohu brankárskej dvojky za Jaroslavom Halákom zo St. Louis, aj keď nie je vylúčené, že sa v skupine prestriedajú.

Montreal 5. februára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj už má pripravenú masku na blížiace sa olympijské hry v Soči. Tridsaťjedenročný gólman tímu NHL Montreal Canadiens si ju dal vyrobiť špeciálne na olympijský turnaj a zvolil na nej jednoduché motívy. Informácie priniesol web idnes.cz.

Budaj, ktorý má na klubovej maske v Montreale zobrazené podobizne slávnych futbalistov a postavičku Neda Flandersa zo seriálu Simpsonovci, sa pri tvorbe olympijskej masky nemohol veľmi vyšantiť. Olympijské pravidlá totiž zakazujú akýkoľvek nápis okrem mena štátu i akúkoľvek postavu. Slovenský brankár zvolil štátny znak a farby zo slovenskej vlajky. Maska, ktorú dekoroval švédsky maliar David Gunarsson, pôsobí elegantne a zdobia ju vyladené farby.
Peter Budaj
Foto: TASR/AP

"Myslím, že sa mu veľmi pekne podarila. Je to jednoduchý nápad, ale v jednoduchosti je krása," poveda Budaj pre iDNES.cz. Už si uvedomuje, ako rýchlo sa olympiáda blíži. "Pomaly sa teším, ale ešte máme pred sebou pár zápasov, ktoré musíme vyhrať," dodal náhradný brankár Canadiens.

Aj v Soči by mal plniť úlohu brankárskej dvojky za Jaroslavom Halákom zo St. Louis, aj keď nie je vylúčené, že sa v skupine prestriedajú. "Momentálne neviem, ako to bude. Hlavne aby nám brankárom držalo zdravie a ďalším hráčom tiež," dodal na záver.