Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Daňo, Hrivík i Gernát prežili prvé škrty vo svojich kluboch

Marko Daňo, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

V Detroite smútia nad zranením Pavla Dacjuka. Na druhej strane zranenie ruskej hviezdy by mohlo otvoriť dvere do prvého tímu talentovanému slovenskému krídelníkovi Tomášovi Jurčovi.

New York 25. septembra (TASR) - V predsezónnych prípravných kempoch klubov NHL je naďalej všetkých 18 slovenských hokejistov. Z hráčov, ktorí bojujú o miesta v prvých tímoch, prvé redukcie v kádroch prežili Marko Daňo (Columbus), Marek Hrivík (NY Rangers) i Martin Gernát (Edmonton).

Vedenie Columbusu poslalo v stredu späť na farmu do nižších súťaží trojicu hráčov, no Daňo stále zostáva v tréningovom kempe Blue Jackets. Mladý slovenský útočník bude mať šancu ukázať svoje kvality v noci na piatok, keď "modrokabátnici" nastúpia v príprave na ľade St. Louis.

Stredajšie zoštíhľovanie kádra NY Rangers úspešne prežil Marek Hrivík, zatiaľ však nie je známe, kedy dostane účastník májových MS v Minsku šancu v prípravných dueloch. Newyorský tím má momentálne k dispozícii 25 útočníkov. Hrivík bol blízko k miestenke v prvom tíme Rangers už vlani, no neprešiel záverečným "sitom".

Po prvom reze v kádri Edmontonu naďalej pokračuje v mužstve obranca Martin Gernát. Jeho krajan a spoluhráč v defenzíve Martin Marinčin má síce tiež dvojcestnú zmluvu, ale všeobecne sa očakáva, že by sa mal zmestiť do finálnej sedmičky či osmičky obrancov Oilers.

V Detroite smútia nad zranením Pavla Dacjuka, ktorý pre problémy s ramenom vynechá úvodné dva týždne novej sezóny. Na druhej strane zranenie ruskej hviezdy by mohlo otvoriť dvere do prvého tímu talentovanému slovenskému krídelníkovi Tomášovi Jurčovi. Účastník ZOH 2014 v Soči odohral už v minulej sezóne za Detroit 39 zápasov a ukázal, že je na profiligu pripravený.