Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Halák aj New York Islanders majú záujem o dlhoročnú spoluprácu

Slovenský brankár Jaroslav Halák Foto: TASR/AP

Od 1. júla sa Jaroslav Halák stane neobmedzeným voľným hráčom.

New York 2. mája (TASR) - Hokejový brankár Jaroslav Halák sa po viacerých prestupoch v uplynulých sezónach zrejme usadí na dlhší čas v klube New York Islanders. Generálny manažér "ostrovanov" Garth Snow totiž prejavil eminentný záujem o viacročné služby slovenského gólmana a rozhovory o dlhšej spoločnej budúcnosti potvrdil aj hráčov agent Allan Walsh.

Dvadsaťosemročný Halák sa stal spoluhráčom krajana Ľubomíra Višňovského po rošáde z Washingtonu Capitals, kde ho vymenili za právo výberu v 4. kole tohtoročného draftu. Od 1. júla sa odchovanec bratislavského hokeja stane neobmedzeným voľným hráčom a "ostrovania" majú dva mesiace na to, aby sa s ním dohodli na podmienkach kontraktu.

"Na toho chlapca veľmi intenzívne myslíme. Budeme sa snažiť zo všetkých síl, aby sme získali jeho podpis. Musíme mu vysvetliť, že ho potrebujeme," priznal Snow pre portál Newsday. Halákov agent len potvrdil, že záujem o viacročnú zmluvu má aj druhá strana. "Je to presne tak. Islanders sú v unikátnej situácii, majú niekoľko mladých, ale veľmi dobrých hráčov na súpiske a ešte ďalší mladí prídu. V tejto sezóne urobili síce krok späť, ale myslím, že to je len dočasné. Prečo by nemal záujem o rozhovory o zmluve?," pýta sa Walsh.

Halák skončil vo Washingtone

Účastník ZOH 2014 v Soči začal túto sezónu v St. Louis. Blues ho vo februári vymenili do Buffala, no v drese Sabres neodchytal ani minútu, "šable" ho totiž vytrejdovali do Washingtonu. Halák odchytal v uplynulej sezóne za St. Louis a Washington spolu 52 duelov s bilanciou 29-13-13. Mal priemer 2,38 inkasovaného gólu na zápas a 91,8-percentnú úspešnosť. Slovenského brankára draftoval v roku 2003 v 9. kole Montreal, v drese Canadiens pôsobil štyri sezóny.

Snow súčasne prezradil, že s Walshom a Halákom hovoril už vo štvrtok a ďalšie rokovania sa budú konať čoskoro. Islanders mali totiž v uplynulej sezóne najhoršie percento úspešnosti brankárskych zákrokov (89,4%) v celej NHL. Generálny manažér má záujem priviesť späť aj neobmedzeného voľného agenta Jevgenija Nabokova, ktorý má 38 rokov. "Momentálne máme nulu na zozname brankárov, ktorí sú pod zmluvou. Je to pozícia, ktorú musíme rozhodne posilniť ako prvú," uzavrel Snow.