Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Halák odmietol chytať proti St.Louis, trénera požiadal o vynechanie

Brankár Washingtonu Capitals Jaroslav Halák v zápase zámorskej NHL proti Los Angeles Kings 25. marca 2014 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Tréner Capitals Adam Oates mu nakoniec vyhovel a do bránky postavil Kanaďan Braden Holtby.

St. Louis 9. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák z Washingtonu Capitals požiadal trénera Adama Oatesa, aby nemusel chytať v nočnom zápase NHL na ľade svojho bývalého klubu St. Louis Blues.

Oates mu nakoniec vyhovel a tak sa do bránky postavil Kanaďan Braden Holtby, ktorý zlikvidoval 28 striel súpera, dosiahol 96,6-percentnú úspešnosť zákrokov a "Caps" doviedol k triumfu 4:1.

Halák prišiel do Washingtonu približne pred mesiacom, kam prestúpil po krátkej anabáze v Buffale práve zo St. Louis, kde predtým strávil vyše tri a pol roka. "Necítil by som sa dobre. Je to stále príliš čerstvé. Možno keby to bolo za iných okolností, ako napríklad o rok...," uviedol Halák pre zámorské médiá.

Washingtonu pritom išlo o veľmi veľa. V prípade, že by stredajší duel prehral, už by nemal takmer žiadnu šancu postúpiť do play off. Capitals ale aj napriek triumfu strácajú na ôsmy tím tabuľky Východnej konferencie Columbus štyri body, pričom do konca základnej časti zostávajú obom klubom už len tri zápasy.

Slovenský reprezentant odohral v prebiehajúcej sezóne za Blues 40 zápasov s priemerom 2,23 gólu na zápas a 91,7-percentntou úspešnosťou zákrokov. Po prestupe do Washingtonu stihol odchytať 11 duelov so štatistikami 2,53 gólu na zápas a 92,3-percentnou úspešnosťou.