Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Hokejové finále na ZOH budú pískať Kanaďania, Forsberg zúri

Peter Forsberg Foto: TASR/AP

Stretnutie povedie Kelly Sutherland s Bradom Meierom, na čiarach im budú asistovať Greg Devorski a Derek Amell.

Soči 23. februára (TASR) - Olympijské hokejové finále Kanada - Švédsko budú pískať zámorskí arbitri. Rozhodcovská komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) určila, že stretnutie povedie Kelly Sutherland s Bradom Meierom, na čiarach im budú asistovať Greg Devorski a Derek Amell. Sutherland, Devorski a Amell sú Kanaďania, Meier sa síce narodil v USA, ale dlhodobo žije v Calgary. Prevažne kanadská nominácia arbitrov sa nepáčila švédskej legende Petrovi Forsbergovi.

"To má byť nejaký hlúpy vtip? IIHF si z finále robí žarty," citovala nahnevaného Forsberga kanadská televízia TSN. Samotným hráčom "troch koruniek" však výber zámorských rozhodcov nevadil.

"Sme na to zvyknutí z NHL, aj tam pískajú iba kanadskí či americkí arbitri. Poznáme ich metódy, vieme čo máme od nich čakať. Nemyslím si, že to bude pre nás nevýhodou," uviedol obranca švédskeho výberu Niklas Kronwall.

So svojím skúseným kolegom z defenzívy súhlasil ďalší zadák Erik Karlsson. "Je mi úplne jedno odkiaľ budú rozhodcovia. My sa sústredíme na vlastný výkon a nie na mužov v pruhovanom," dodal Karlsson.

Šéf rozhodcovskej komisie IIHF Konstantin Komisarov uviedol, že národnosť arbitrov bola pri výbere druhoradá. "O ich nominácii rozhodol fakt, že všetci štyria už pískali na svetových šampionátoch, olympijských hrách i vo finále Stanley Cupu. Sú to profesionáli na najvyššej úrovni," dodal Komisarov.

Finálový zápas hokejového turnaja je na programe v nedeľu v Ľadovom paláci Boľšoj o 13.00 SEČ.