Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

To je prístup: Pastrňák je doudieraný, končí mu zmluva, ale ČR posilní

David Pastrňák (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný krídelník vlani na MS v Moskve debutoval a v ôsmich zápasoch si pripísal šesť bodov za gól a päť asistencií.

Praha 27. apríla (TASR) - Ofenzívnu silu českého tímu na hokejových MS zvýši David Pastrňák. Útočník Bostonu sľúbil, že posilní národný tím na svetovom šampionáte v Kolíne nad Rýnom a Paríži (5.-21. mája).

Dvadsaťročný krídelník vlani na MS v Moskve debutoval a v ôsmich zápasoch si pripísal šesť bodov za gól a päť asistencií. Nechýbal ani na septembrovom Svetovom pohári v Toronte. Pastrňák má za sebou individuálne najlepšiu sezónu v NHL, v základnej časti nazbieral 70 bodov v 75 zápasoch, pričom s 34 presnými zásahmi bol desiatym najlepším kanonierom profiligy. V šiestich dueloch 1. kola play off s Ottawou zaznamenal štyri body (2+2). Pre štart na MS sa rozhodol napriek tomu, že mu končí nováčikovský kontrakt a po sezóne sa cíti doudieraný. "David Pastrňák potvrdil generálnemu manažérovi Martinovi Ručinskému svoju účasť na šampionáte. Budeme ešte riešiť, či sa k tímu pripojí ešte v Prahe, alebo až v Paríži," uviedol pre portál iDnes.cz tlačový hovorca českého zväzu Zdeněk Zikmund.

V kádri pre turnaj Carlson Hockey Games v Českých Budějoviciach sú už brankár Petr Mrázek z Detroitu, obrancovia Jakub Kindl z Floridy, Michal Kempný z Chicaga a Radko Gudas s útočníkom Jakubom Voráčekom z Philadelphie. Až priamo v dejisku MS sa k tímu pripojí center Tomáš Plekanec z Montrealu.