Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Slovenským obrancom Sekerovi a Chárovi sa zachcelo gólov, sú hviezdami

Andrej Sekera pomáha spoluhráčom pred vlastnou bránou, aby jeho Carolina Hurricans neinkasovala gól v 2. tretine stretnutia s NY Islanders. Foto: TASR/AP

Sekerova Carolina Hurricanes porazila ostrovanov z NY s Halákom a Višnovským. Chárom vedený Boston Bruins si zase poradil s Washingtonom Capitals.

Bratislava 25. septembra (Teraz.sk/TASR) – Slovenskí obrancovia za veľkou mlákou sa v nočných prípravných zápasoch na novú sezónu NHL pekne rozstrieľali. Andrej Sekera v drese Carolina Hurricanes mal výbornú tretiu tretinu na ľade ostrovanov z New Yorku. Tam sa proti nemu postavili hneď dvaja Slováci – Jaroslav Halák v bránke a Ľubomír Višňovský v obrane, ale ani krajania rozbehnutého Andreja nezastavili.



V presilovke v úvode posledného dejstva strelil slovenský obranca gól po prihrávke Jeffa Skinnera, ktorý spracoval odrazený puk z predchádzajúcej strely. Na záver tretiny pridal Sekera ešte aj asistenciu, keď v strednom pásme zachytil puk a poslal do gólového sóla Nathana Gerba. Slovenského obrancu právom na konci vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Carolina stretnutie vyhrala 4:2, pričom na letnú posilu Islanders Haláka vyslali jej hráči 23 striel. V drese domácich sa teší z jednej asistencie Višňovský. Podarila sa mu pri záverečnom góle Ryana Stromea, ktorým skorigovali nepriaznivý výsledok. Višňovský našiel peknou prihrávkou na modrej čiare stojaceho Griffina Reinharta a ten vyslal tvrdú strelu na bránu Drew Macintyre, kde ju ešte tečoval Strome.

Kapitán Bosotn Bruins Zdeno Chára podáva hokejku fanúšikom potom, ako vyhlásili za prvú hviezdu zápasu s Capitals.
Foto: TASR/AP
Bostonský medveď Zdeno Chára presilovkovým gólom na konci tretej tretiny zlomil dovtedy bezgólovú remízu s Washingtonom. Chára dopravil do bránky puk, ktorý sa odrazil po strele Dougiho Hamiltona od modrej čiary.



Boston Bruins napokon vyhral nad Capitals 2:0. Aj Chára, rovnako ako Sekera, získal prestížne označenie prvej hviezdy zápasu.

Meszároš zvládol prvý test v Buffale

Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš zažil v noci na stredu v prípravnom zápase s Carolinou svoju premiéru v drese Buffala Sabres a mal po nej dôvod na úsmev. Pri víťazstve Sabres 2:0 si pripísal plusový bod a bol najvyťaženejším hráčom domáceho tímu.

Dvadsaťosemročný zadák odohral na ľade takmer 30 minút. Na takú minutáž nebol v ostatných rokoch v NHL zvyknutý, naposledy sa k tridsiatke priblížil v sezóne 2010/2011. V minulom ročníku sa vo Philadelphii dokonca párkrát ani nezmestil na zápasovú súpisku. Sabres, vlani najhorší tím profiligy, mu však po ťažšom období dali opätovnú šancu na rozbeh, keď s ním v lete podpísali ročný kontrakt na 4,125 milióna dolárov. Teraz si bude Meszároš zvykať na to, že vysoký "ice-time" bude mať zrejme častejšie.

Podľa trénera Buffala Teda Nolan má slovenský bek za sebou dobrý test. "Dosiaľ som o ňom nevedel veľa," povedal po zápase s Carolinou Nolan, ktorý chce vidieť Meszároša čo najčastejšie v akcii. "Videl som ho síce už hrať, no ako osobu som ho vôbec nepoznal. Minulý večer mal na tvári úsmev, pretože za uplynulých päť rokov toľko veľa nehral. Dostane príležitosť hrať množstvo minút. Minulý zápas bol pre neho prvým dobrým krokom, aby si zvykol a udomácnil sa v našej organizácii," dodal kouč pre rozhlasovú stanicu WGR 550.

Do bojov zasiahlo šesť Slovákov

V siedmich prípravných zápasoch pred novou sezónou NHL sa v noci na štvrtok predstavili šiesti slovenskí hokejisti, z nich bodovo sa presadili dovedna štyria obrancovia. V ďalšom stretnutí Edmonton vyhral na ľade Winnipegu 3:2 aj zásluhou asistencie slovenského obrancu Martina Marinčina.

Fotogaléria z úspešnej noci Slovákov v NHL




Výsledky:
Boston - Washington 2:0 (za domácich CHÁRA 1+0)
Calgary - Arizona 4:3 pp
NY Islanders - Carolina 2:4 (VIŠŇOVSKÝ 0+1, HALÁK dostal 4 góly, mal 19 úspešných zákrokov - SEKERA 1+1)
Florida - Dallas 3:4 sn
Ottawa - Toronto 3:2
Toronto - Ottawa 3:4 sn
Winnipeg - Edmonton 2:3 (za hostí MARINČIN 0+1)