Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Rangers triumfovali vo Philadelphii, jubilejný tisíci bod St .Louisa

Hráč Rangers Rick Nash (vľavo) sa usmieva po strelení gólu, prizerajú sa hráči Flyers Mark Streit a Wayne Simmonds v zápase zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers - New York Rangers vo Philadelphii 28. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Kanadský útočník v službách "jazdcov" Martin St. Louis si vďaka gólu a asistencii pripísal jubilejný 1000. bod v profiligovej kariére.

New York 28. novembra (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v piatkovom zápase zámorskej NHL na ľade Philadelphie Flyers hladko 3:0. Kanadský útočník v službách "jazdcov" Martin St. Louis si vďaka gólu a asistencii pripísal jubilejný 1000. bod v profiligovej kariére.

Stal sa tak v poradí 81. členom klubu stovkárov, pred ním sa naposledy do elitnej spoločnosti dostal slovenský krídelník Marián Hossa zo Chicaga (momentálne má na konte už 1011 bodov).

Tridsaťdeväťročný St. Louis vstupoval do zápasu s 998 bodmi. V prvej tretine najprv asistoval pri góle Dana Boylea a míľnik dosiahol v 25. minúte, keď sa presadil z dorážky zblízka.

Výsledok:
Philadelphia - New York Rangers 0:3