Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Jurčo má narazené rebrá, pauzovať bude asi dva týždne

Tomáš Jurčo Foto: TASR/AP

Jurča zranil tvrdým kroščekom v priebehu druhej tretiny útočník domácich Blake Comeau.

Detroit 13. marca (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo bude chýbať svojmu tímu Detroit Red Wings najmenej dva týždne. Dvadsaťjedenročný útočník utrpel zranenie rebier počas utorkového zápasu na ľade Columbusu.

"Má narazené rebrá, čaká ho dvojtýždňová pauza," potvrdil informáciu generálny manažér "červených krídiel" Ken Holland pre denník Detroit Free Press. Jurča zranil tvrdým kroščekom v priebehu druhej tretiny útočník domácich Blake Comeau. Ten si okrem mladého Košičana vyšliapol aj na obrancu Detroitu Brendana Smitha, ktorého nebezpečne zozadu narazil na mantinel. Od discilinárnej komisie NHL si Comeau za tento zákrok vyslúžil dvojzápasovú suspendáciu.

Jurča v zostave Red Wings nahradí ďalší talentovaný útočník z farmárského tímu Grand Rapids v AHL Teemu Pulkkinen. Dvadsaťdvaročný Fín nastúpil v aktuálnej sezóne v drese Griffins na 60 duelov, v ktorých zaznamenal 26 gólov a 25 asistencií.

Mladý Slovák je šiestym útočníkom, ktorý pre zdravotné problémy vypadol zo zostavy Detroitu. Dlhodobejšie sú zranení Henrik Zetterberg, Pavel Dacjuk, Darren Helm, Joakim Andersson i Stephen Weiss.

Jurčo stihol v aktuálnom ročníku profiligy odohrať za Red Wings 26 duelov s bilanciou päť gólov a päť asistencií.