Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

Ľubimov sa nepresadil v NHL, vrátil sa do CSKA Moskva

Na archívnej snímke vpravo Ľubomír Višňovský (Slovan) a vľavo Roman Ľubimov (CSKA) počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve. Foto: TASR - Pavel Neubauer

K rozhodnutiu Ľubimova prispela aj túžba zahrať si na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde sa nepredstavia hokejisti z NHL.

Moskva 3. júla (TASR) - Ruský útočník Roman Ľubimov bude v novej sezóne pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Po neúspešnom angažmáne v zámorskej NHL si opäť oblečie dres materského klubu CSKA Moskva. V pondelok o tom informovala agentúra AP.

Ľubimov na vlaňajších MS v Rusku odohral desať stretnutí, v ktorých získal osem bodov (4+4) a pripísal si aj päť plusových bodov. Výkony robustného centra zaujali predstaviteľov Philadelphie Flyers, ktorí mu ponúkli zmluvu. V NHL sa však nepresadil, v 47 stretnutiach uplynulej sezóny dosiahol iba štyri góly a dve asistencie. Rozhodol sa pre návrat do Moskvy, s CSKA podpísal zmluvu na tri roky.

Jeho agent Dan Milstein uviedol na twitteri, že k rozhodnutiu Ľubimova prispela aj túžba zahrať si na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde sa nepredstavia hokejisti z NHL.