Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

New Jersey prehralo vo Vegas, Regendov Anaheim nestačil na St. Louis

Slovenský hokejista Šimon Nemec z New Jersey Devils v zápase NHL s Vegas v nedeľu 17. marca 2024. Foto: TASR/AP

Z víťazstva sa netešil ani Pavol Regenda, jeho Anaheim prehral v St. Louis 2:4.

New York 18. marca (TASR) - Hokejisti New Jersey Devils podľahli v nočnom zápase zámorskej NHL Vegas Golden Knights 1:3 a zaznamenali štvrtú prehru v uplynulých piatich dueloch. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral 21:07 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a jednu mínusku. Z víťazstva sa netešil ani Pavol Regenda, jeho Anaheim prehral v St. Louis 2:4. Slovenský útočník strávil na ľade 10:40 minút a pripísal si dve strely na bránku a tri bodyčeky.

Diváci v stretnutí medzi obhajcom titulu z Vegas a Devils čakali na prvý gól až do začiatku tretej tretiny. Strela Jespera Bratta smeroval do siete, ale domáci obranca Noah Hanifin zakročil na bránkovej čiary. O pár sekúnd na to však kapitán Nico Hischier už otvoril skóre. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Páčila sa mi snaha tímu. Bol to krok správnym smerom oproti predchádzajúcemu duelu (prehra 1:4 v Arizone)," uviedol tréner hostí Travis Green podľa nhl.com. Golden Knights vyrovnali už o necelé tri minúty, keď strelu Alexa Pietrangela tečoval pred bránkou William Carrier. Rozhodujúci moment prišiel v 52. minúte, Hanifin prihral ešte pred červenou čiarou Jackovi Eichelovi, ktorý sa dostal až do útočného pásma a prekonal Jakea Allena. Výsledok upravil 18 sekúnd pred sirénou William Karlsson strelou do prázdnej bránky. "Bolo to pre nás veľké víťazstvo a potrebovali sme to. Dúfam, že to využijeme ako impulz, keďže nás čaká niekoľko zápasov doma, v ktorých sa pokúsime získať ďalšie body," povedal Eichel. Vegas sa vďaka triumfu dotiahol v Pacifickej divízii na tretie Los Angeles Kings.

Anaheim sa stal po San Jose a Chicagu tretím tímom, ktorý stratil šancu na postup do play off. Ducks viedli na ľade St. Louis od 14. minúty zásluhou Troya Terryho, ale to bolo z ich strany až do záveru všetko. Blues vyrovnali v druhej tretine vďaka Kevinovi Hayesovi a v tretej rozhodli, keď využili všetky tri presilové hry. Dvakrát sa presadil Robert Thomas a raz Jake Neighbours. Obranca Justin Faulk si pripísal dve asistencie a Pavel Bučnevič mal bilanciu 0+3. Osem sekúnd pred sirénou Terry svojím druhým gólom upravil na 2:4. "Cítil som, že sme hrali dobre s pukom, len sme nedokázali zakončiť naše šance v prvej tretine. V tretej sme boli viac priamočiari a využili sme to," skonštatoval domáci útočník Thomas. St. Louis vyhrali štvrtý zápas v sérii a udržali svoje šance na postup do vyraďovacej časti. Na druhú voľnú miestenku na západe, ktorá patrí priebežne Vegas, strácajú len štyri body. Anaheim prehral šiesty duel po sebe a stratil aj teoretickú šancu na play off. "Myslím, že vo formáte 5 na 5 sme odohrali dobrý zápas. Musíme nájsť spôsob, ako obmedziť vylúčenia. Je to príbeh mnohých zápasov v tejto sezóne," uviedol Terry.

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali nad Islanders 5:2 a upevnili si vedúce postavenie v Metropolitnej divízii. Rozhodujúci gól zaznamenal v 36. minúte útočník Jonny Brodzinski, keď tečoval strelu K'Andreho Millera. Rangers vyhrali piaty z uplynulých šiestich zápasov. Za domácich sa presadili aj Mika Zibanejad, Will Cuylle, Kaapo Kakko a Alexis Lafreniere. Miller zaznamenal dve asistencie. "Páčila sa mi naša hra. V prvej tretine sa skóre nevyvíjalo v náš prospech, ale v druhej sme to otočili," povedal tréner domácich Peter Laviolette, nadviazal na neho útočník Vincent Trocheck: "Myslím, že druhá tretina bola naozaj dobrá. Boli sme konzistentní počas celého duelu." V drese hostí skóroval dvakrát Bo Horvat, pri oboch góloch mu asistoval Brock Nelson. Islanders prehrali štvrtý duel po sebe a stratili dôležité body v boji o druhú voľnú kartu do play off vo Východnej konferencii. "Videl som tím, ktorý hral lepšie ako my. Sú veľmi rýchli v prechode do útoku a zdalo sa mi, že mali viac energie ako my," uviedol Patrick Roy, tréner Islanders.

Pittsburgh zvíťazili nad Detroitom Red Wings 6:3. Jeden gól strelil Sidney Crosby, ktorý sa tak v historických tabuľkách dotiahol na Waynea Gretzkého v počte presných zásahov za jeden tím. V základnej časti ich obaja zaznamenali 583 a spolu sú na siedmom mieste. Kapitán Penguins sa presadil prvýkrát od 25. februára a ukončil 11-zápasové gólové suchoty. Reilly Smith, Valtteri Puustinen a Lars Eller mali zhodne bilanciu 1+1. "Myslím, že sme tvrdo pracovali, veľa sme si toho vytvorili, najmä v prvej polovici zápasu," skonštatoval Crosby. Pittsburgh zvýšil šance na play off, na druhú voľnú kartu na východe, ktorá patrí práve Detroitu, stráca päť bodov a má zápas k dobru. Red Wings sa v uplynulom období nedarí, keď prehrali ôsmy z deviatich duelov. Nepomohli im ani dva góly Lucasa Raymonda. "V zápase boli momenty, ktoré nám ušli. Oni majú talentovaný tím. Ak proti nim nehráte dôrazne a nevezmete im čas a priestor, tak to takto dopadne," priznal tréner hostí Derek Lalonde.

Tyler Toffoli zaznamenal dva góly a asistenciu a pomohol k triumfu Winnipegu na ľade Columbusu 6:1. Nikolaj Ehlers mal bilanciu 1+1 a Sean Monahan dosiahol dve asistencie. Jets zvíťazili v treťom z uplynulých štyroch zápasov a sú na čele Centrálnej divízii. Toffoli má na konte päť bodov (4+1) v štyroch dueloch od 8. marca, keď ho Winnipeg získal výmenou z New Jersey. "Neboli sme spokojní s prvou tretinou. Naša formácia nehrala dobre. Potom sa to však zlepšilo a dúfam, že na tom môžeme stavať a pokračovať ďalej," povedal Toffoli. Blue Jackets nenadviazali na triumf so San Jose a prehrali štvrtý z predchádzajúcich piatich stretnutí.

Carolina deklasovala Ottawu na ich ľade 7:2. Ruský obranca Dmitrij Orlov mal štyri body (2+2), Sebastian Aho dosiahol tri asistencie. Jake Guentzel zaznamenal po príchode z Pittsburgh prvý gól v drese Hurricanes. Jevgenij Kuznecov dosiahol gól a asistenciu, na svojom konte má štyri body (2+2) v šiestich zápasoch, Carolina ho získala 8. marca výmenou s Washingtonom. "Freddie (brankár Frederik Andersen) predviedol niekoľko kvalitných zákrokov a myslím, že sme mali dobré držanie puku. Vytvorili sme si veľa šancí a strelili sme dosť gólov," zhodnotil Orlov.

V súboji tímov, ktoré už nemajú šancu na play off, sa darilo lepšie Chicagu. Blackhawks triumfovali nad San Jose Sharks 5:2. Hostia pritom viedli po prvej časti zásluhou Ryana Carpentera a Klima Kostina. V druhej znížil Philipp Kurashev a v tretej počas 83 sekúnd dalo Chicago tri góly a rozhodlo duel. Presadili sa postupne Ryan Donato, Kevin Korchinski a Joey Anderson. V závere ešte upravil výsledok zakončením do prázdnej brány Connor Bedard, ktorý si v stretnutí pripísal aj asistenciu. Blackhawks vyhrali štvrtý z uplynulých šiestich duelov, ale sú poslední v Centrálnej divízii. Sharks uspeli len v jednom z predchádzajúcich 14 zápasov a sú najhorší tím súťaže.



NHL - sumáre:

New York Rangers - New York Islanders 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

Góly:
21. Zibanejad (Roslovic), 31. Cuylle (Lindgren, Fox), 36. Brodzinski (Miller, Wennberg), 43. Kakko (Gustafsson, Jones), 51. Lafreniere (Panarin, Miller) – 15. Horvat (Nelson), 34. Horvat (Nelson, Reilly). Brankári: Šestorkin - Sorokin, strely na bránku: 31:27.



Vegas Golden Knights - New Jersey Devils 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Góly
: 43. Carrier (Pietrangelo, Hanifin), 52. Eichel (Hanifin), 60. Karlsson (Stephenson, Theodore) – 41. Hischier. Brankári: Thompson - Allen, strely na bránku: 37:21.



Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 5:2 (0:2, 1:0, 4:0)

Góly
: 35. Kurashev (T. Johnson, Bedard), 51. Donato (Tinordi, Megna), 52. Korchinski (Reichel), 53. Anderson (Blackwell, A. Vlasic), 60. Bedard (Kurashev, T. Johnson) – 11. Carpenter (Barabanov, Labanc), 17. Kostin (Granlund, Ferraro). Brankári: Mrázek - Cooley, strely na bránku: 31:27.



Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Góly:
41. Gaunce (Christiansen, Olivier) – 2. Connor (Scheifele, DeMelo), 22. Ehlers (Toffoli, Monahan), 30. Toffoli (Ehlers, Monahan), 32. Stanley, 39. Namestnikov (Barron, Pionk), 58. Toffoli. Brankári: Merzikins - Hellebuyck, strely na bránku: 31:27.



Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:7 (1:1, 1:2, 0:4)

Góly:
14. Chabot (Tkachuk, Kelly), 25. Stützle (Chabot, Giroux) – 8. Orlov (Lemieux, Nečas), 23. Kuznecov (Skjei, Orlov), 40. Jarvis (Aho, Guentzel), 45. Chatfield (Aho, Orlov), 48. Orlov (Svečnikov, Kuznecov), 49. Guentzel (Aho, Chatfield), 54. Lemieux (Burns, Slavin). Brankári: Forsberg - Andersen, strely na bránku: 32:38.



Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Góly:
11. Smith (Pettersson, Karlsson), 19. Crosby, 20. Puustinen (Smith, Eller), 30. Bunting (Puustinen, Malkin), 40. Eller (Crosby, Letang), 60. O'Connor (Rust, Graves) – 16. Raymond (Perron, Chiarot), 38. Fischer (Rasmussen, Petry), 57. Raymond (Kane, Gostisbehere). Brankári: Nedeljkovic - Lyon, strely na bránku: 38:28.



St. Louis Blues - Anaheim Ducks 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Góly:
35. Hayes (Krug, Bolduc), 42. Thomas (Bučnevič, Faulk), 47. Neighbours (Schenn, Bučnevič), 50. Thomas (Bučnevič, Faulk) – 14. Terry (Mintjukov, LaCombe), 60. Terry (Killorn, Carlsson). Brankári: Hofer - Dostál, strely na bránku: 27:28.



Slováci v akcii:

Šimon Nemec (New Jersey) 21:07 0 0 0 -1 1 0

Pavol Regenda (Anaheim) 10:40 0 0 0 0 2 0



/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/


Štatistiky Slovákov v základnej časti - líder Slafkovský má 36 bodov



Štatistiky slovenských hokejistov v základnej časti zámorskej NHL k 18. marcu 2024:


1. Juraj Slafkovský (Montreal) 67 14 22 36 -20 112 41

2. Tomáš Tatar (Colorado/Seattle) 62 8 14 22 +11 61 20

3. Šimon Nemec (New Jersey) 46 3 15 18 -1 61 18

4. Martin Pospíšil (Calgary) 48 7 10 17 +9 81 78

5. Martin Fehérváry (Washington) 50 2 10 12 -6 51 22

6. Erik Černák (Tampa Bay) 55 1 9 10 +1 43 61

7. Adam Ružička (Calgary/Arizona) 42 3 6 9 -9 35 12

8. Miloš Kelemen (Arizona) 10 0 1 1 -2 5 0

9. Patrik Koch (Arizona) 1 0 0 0 0 1 10

10. Marián Studenič (Seattle) 2 0 0 0 -1 1 2

11. Pavol Regenda (Anaheim) 5 0 0 0 -1 7 2



/za menom a klubovou príslušnosťou nasledujú počet odohratých zápasov, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/


Individuálne štatistiky - MacKinnon vedie produktivitu so 116 bodmi



Kanadské bodovanie v základnej časti zámorskej hokejovej NHL k 18. marcu 2024:



1. Nathan MacKinnon (Colorado) 68 42 74 116

2. Nikita Kučerov (Tampa Bay) 66 40 74 114

3. Connor McDavid (Edmonton) 63 25 81 106

4. David Pastrňák (Boston) 69 41 55 96

5. Artemij Panarin (NY Rangers) 68 38 56 94

6. Mikko Rantanen (Colorado) 68 34 56 90

7. William Nylander (Toronto) 66 36 51 87

8. J.T. Miller (Vancouver) 68 33 54 87

9. Leon Draisaitl (Edmonton) 65 33 53 86

10. Auston Matthews (Toronto) 65 55 27 82

...

169. Juraj SLAFKOVSKÝ (Montreal) 67 14 22 36

322. Tomáš TATAR (Col./Seattle) 62 8 14 22



/za menom a klubovou príslušnosťou nasledujú počet odohratých zápasov, góly, asistencie, body/



najlepší strelci: 1. Matthews 55 gólov, 2. Sam Reinhart (Florida) 48, 3. Zach Hyman (Edmonton) 46, 4. MacKinnon 42, 5. Pastrňák 41, 6. Kučerov 40, 7. Panarin 38, 8. Jonathan Marchessault (Vegas) 37, 9. Brock Boeser (Vancouver), Brayden Point (Tampa Bay), Nylander po 36,..., 160. SLAFKOVSKÝ 14, 330. TATAR 8