Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

Brankár Berra sa vrátil do NHL, podpísal ročný kontrakt s Anaheimom

Brankár Reto Berra, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V minulej sezóne odchytal v drese Floridy sedem zápasov, prevažnú časť ročníka strávil na farme v Springfielde.

Anaheim 6. júla (TASR) - Švajčiarsky hokejový brankár Reto Berra sa iba tri mesiace po podpise zmluvy s domácim prvoligovým tímom Fribourg-Gotteron vrátil do zámorskej NHL. V uplynulej sezóne pôsobil v klube Florida Panthers, v nasledujúcom ročníku bude hájiť farby Anaheimu Ducks.

Tridsaťročný brankár využil klauzulu v zmluve, ktorú podpísal so švajčiarskym mužstvom, že v prípade ponuky zo zámoria smie odísť. Anaheim ponúkol Berrovi kontrakt na jeden rok. V minulej sezóne odchytal v drese Floridy sedem zápasov, prevažnú časť ročníka strávil na farme v Springfielde.

Švéd Aho podpísal kontrakt na tri roky s Islanders



Švédsky obranca Sebastian Aho podpísal vstupný kontrakt na tri roky s tímom hokejovej NHL New York Islanders. Dvadsaťjedenročného beka si v nedávnom drafte vybrali "ostrovania" v piatom kole zo 139. miesta.

V minulej sezóne si v drese AIK Skelleftea pripísal v základnej časti najvyššej švédskej súťaže v 50 zápasoch 30 bodov (10+20), v play off prispel dvoma asistenciami. Informovala o tom agentúra AP.

Galchenyuk v Montreale aj ďalšie tri roky


Americký hokejista tímu NHL Montreal Canadiens Alex Galchenyuk sa dohodol so svojím zamestnávateľom na novej zmluve na tri roky. Dvadsaťtriročný hokejista zarobí počas tohto obdobia 14,7 milióna dolárov.

Galchenyuk mal štatút obmedzeného voľného hráča, ak by teda nedostal od svojho klubu kvalifikovanú ponuku, stal by sa neobmedzeným voľným hráčom a mohol by uzavrieť kontrakt s ktorýmkoľvek klubom. Za Montreal odohral 336 zápasov, strelil v nich 89 gólov a pripísal si 115 asistencií. Informovala o tom agentúra AP.