Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Burmistrov opúšťa Vancouver i NHL

Na archívnej snímke hokejista Alexander Burmistrov (vľavo) a hráč Bieloruska Vladimir Denisov Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný útočník odštartoval prebiehajúcu sezónu v drese Vancouveru Canucks, za ktorý odohral 24 zápasov s bilanciou dva góly a štyri asistencie.

Vancouver 25. decembra (TASR) - Ruský hokejový útočník Alexander Burmistrov sa rozhodol ukončiť kariéru v zámorskej NHL a hľadá si nové pôsobisko. Na sociálnej sieti Twitter to oznámil jeho agent Dan Milstein.

Dvadsaťšesťročný útočník odštartoval prebiehajúcu sezónu v drese Vancouveru Canucks, za ktorý odohral 24 zápasov s bilanciou dva góly a štyri asistencie. S kanadským tímom mal kontrakt do konca ročníka na 900.000 dolárov.

"Alex sa rozhodol odstúpiť od kontraktu, aby si mohol hľadať nový klub mimo NHL. Podporujeme ho v jeho rozhodnutí a želáme mu veľa šťastia," uviedol pre The Province generálny manažér Vancouveru Jim Benning.

Burmistrov odštartoval kariéru v drese AK Bars Kazaň odkiaľ zamieril do zámoria a v drafte 2010 si ho z 8. miesta 1. kola vybrala Atlanta. Po troch sezónach (Atlanta/Winnipeg) sa však rozhodol vrátiť do Kazane. Po ďalších dvoch si opäť obliekol dres Winnipegu a v uplynulej sezóne aj Arizony. V NHL odohral dokopy 348 duelov základnej časti, v ktorých strelil 37 gólov a pridal 64 asistencií.